10 és 20 év

2024.06.30. 13:29

Dupla születésnap a gönyűi polgárőröknél - fotók

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a Gönyűi Polgárőr Egyesület vasárnap és egyúttal az Ifjú Gönyűiek Közössége létrejöttének 10. esztendejét.

Barki Andrea

Fotó: Czita Zsuzsanna

– Büszkén állhatok most önök előtt az egyesület elnökeként. De nem tehetném ha elődjeim nem mertek volna nagyot álmodni 2004-ben amikor megalapították a Gönyűi Polgárőr Egyesületet. Akkor az a 20 ember önzetlenül tenni akart a falu biztonságáért, a közösségért. Hálával tartozunk nekik, hisz elszántságuk nélkül ma mi sem lehetnénk itt – mondta köszöntőjében Újhelyi Jácint, az egyesület elnöke.

Mára a polgárőrség létszáma 58 főre nőtt, ebből 11 ifjú polgárőr. Aktívan részt vesznek a település biztonságának megőrzésében, szinte minden rendezvényen, legyen szó árvízvédelemről, koronavírusról vagy épp menekültek megsegítéséről. Mindenhol segítenek ahol tudnak.

A 2014-ben létrehozott Ifjú Gönyűiek Közössége jelenleg 38 tagot számlál, olyan felső tagozatos fiatalok járnak havi rendszerességgel ide, akik a későbbiekben maguk is Ifjú polgárőrök, majd polgárőrök lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában