Három győri hely a vidéki öt legjobb bár között

2024.05.30. 13:15

Koktél-fellegvárrá vált Győr - Ismerjék meg a Szomszédot, a Botanicát és a Higgi Tikit - sok-sok fotó

Az idei GoodSpirit Rum & Cock- tail Show-n a top 5 vidéki bár közé három győri is bekerült. A Szomszéd és a Botanica Caffé & Bar már sokadik alkalommal szerezte meg az elismerő címet, míg a Higgi The Tiki Bar először vehette át a díjat.

Kisalföld.hu

A Bar Show Budapesten nemrég osztotta ki a Milford Kft. – mint a rendezvény szervezője – a Magyar Bártender Szövetséggel a szakmai és közönségdíjakat a legjobb budapesti és vidéki koktélbároknak, bártendereknek. Idén ötödszörre ismerték el az ország legjobbjait, akik haladó módon és magas színvonalon építik, fejlesztik a hazai bár-, ital- és koktélkultúrát. – A Szomszéddal a megnyitásunk óta az volt a cél, hogy Győrt feltűzzük Magyarország bártérképére. Az idén elért eredmény is nagyon beszédes, hiszen országos szinten a legjobb öt között három győri helyszín szerepel – fogalmazott Józsi Erik tulajdonos.

Józsi Erik és Gerván Mercédesz estéről estére látványos és finom koktélokkal kápráztatja el a vendégeket a győri belvárosban. Fotó: Csapó Balázs

A Szomszéd Koktélbár és Kávézó, valamint a Higgi The Tiki Bar a vármegyeszékhely pezsgő belvárosának vendéglátóhelyei. Józsi Erik társtulajdonos lapunknak elmondta: a Szomszéddal már ötödször kerültek előkelő helyre, míg a „Higgi” tavaly az újonnan nyíló helyek kategóriájában debütált, idén pedig a vidék legjobbjai között szerepel. 

A minőség szem előtt 

– A kezdetek óta erős kontraszt volt a főváros és a vidék között, a szakma magja mindig Budapesten volt, ez az utóbbi időben kezd megváltozni. Örülünk, hogy idén is elnyerhettük a díjat, és annak is, hogy a Botanica szintén felkerült a legek listájára. A jövőben ezeket az elismeréseket szeretnénk megőrizni – fogalmazott Józsi Erik. 

A társtulajdonos kiemelte, arra törekednek, hogy a vendég- élményt folyamatosan magas szinten tartsák, mindig is a minőséget tartották szem előtt, és ez lehet a sikerük kulcsa. A Szomszéd az utóbbi időben bisztróvonalon is fejlődött, de a koktélok népszerűsítése a céljuk a nyitás óta. 

Nem volt még olyan év, hogy ne nyert volna elismerést egy-egy győri vendéglátóhely, idén azonban hárman is örülhettek a vidéki kategóriában.

A Higgi The Tiki Bar egyedisége, hogy tiki bár még nem volt Győrben. Különlegességével a polinéz szigetvilágot idézi meg a belvárosban. Az italok látványa: a füst, a díszítés, a fény és a szárazjég játéka karibi atmoszférát varázsol a helynek, ami ugyancsak közrejátszott abban, hogy a legjobb bárok közé kerülhessen. 

Országos zsűriben 

Az országos verseny zsűriasztalánál nagyrészt szakmai hozzáértő stáb (bártulajdonosok, bartenderek) foglal helyet, de leadhatják szavazataikat a Magyar Bartender Szövetség tagjai és a közönség is. Idén a zsűriben kapott helyet Hegedüs Marcell a korábban díjazott legjobb vidéki bárok képviseletében. Győrben évek óta bizonyítja csapatával a Botanica Caffé & Bar élén, hogy vidéken is igény van a minőségi vendéglátásra. 

A Botanica Caffé & Bar csapata idén már negyedik alkalommal vehette át a nívós országos verseny Top 5 Vidéki Bár szakmai díját. Fotó: Botanica

– Magyarország legnagyobb szakmai elismerését vehettük át, ráadásul az öt év alatt már a negyedik Top 5 Vidéki Bár díjjal tüntettek ki minket. Hihetetlen visszaigazolás ez számunkra, amiért hálával tartozunk. Az elismerés a csapatunk kitartó erejének és testvérem, Hegedüs Kristóf fáradhatatlan munkájának is szól – hangsúlyozta a tulajdonos.

Kultúrával fűszerezve 

– A nyitás óta ötvözzük a vendéglátást a művészeti értékekkel, és azóta is ezt az irányt képviseljük. Az egyediségünket nemcsak a koktélok adják, hanem azok a kortárs és képzőművészek is, akikkel tematikus esteket rendezünk Győr szívében. A kiállítások mellett zenés programoknak és kerek- asztal-beszélgetéseknek is helyet adunk, mert jó egy ilyen társaságba tartozni – fogalmazott Hegedüs Marcell, aki szerint érezhető a szakmában a külföldi és fővárosi húzóerő.

– Ahogyan mi is, úgy országosan is egyre nyitottabbak a bárok a külföldi trendek felé. Mi a tiszta italok és a saját eljárással készített alapanyagok mellett tettük le a voksunkat. A különleges koktélok elkészítéséhez precíz munka és kreativitás kell, igyekszünk ezt szinten tartani. A szakmában új generációt képviselünk, de művészetkedvelőként nem szeretnénk elengedni a kulturális irányt sem, amit az itallap tervezésénél is előtérbe helyezünk. Marcell hozzátette: az egyediség és a minőség mindig utat tör magának, reményeik szerint tovább folytathatják ezt a sikeres utat a szakmában.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában