Siker

2024.01.06. 07:00

A Soproni Egyetem hallgatója szakmai fődíjat kapott a csomagolásért

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatív­ipari Kar mesterszakos hallgatója, Lepold Eszter nyerte el a Hübris plakátpályázatának szak­mai fődíját.

Kisalföld.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

A Hübris egy magyar tulajdonú kisüzemi sörfőzde, amelyet az alapító sörfőzőmesterek vezetnek a mai napig. A pályázat apropója a január 1-jétől bevezetett új betétdíjas rendszer, amely segít csökkenteni a feldolgozatlan, rossz helyre kerülő csomagolóanyagok arányát.

Az átállásra úgy kíván a Hübris reflektálni, hogy sörfőzőmestereik segítségével létrehoznak egy fenntartható, kizárólag helyi alapanyagokból készített sört, ahol a főzés során keletkező energiafelhasználásukat is próbálják a lehető legjobban minimalizálni. Ehhez az új sörhöz keresték a legmegfelelőbb csomagolást, melyhez rendhagyó módon csomagolástervezői ötletpályázatot hirdettek. Négy kategóriában osztottak díjakat: sörkultúra, szakmai, közönség, művészet. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában