A tündér birodalmában

2023.07.16. 11:27

Színdarab és a habparti Koroncón - Nyári forgatagra várta a kicsiket és nagyokat Bodzácska - képek

Koroncón a Szolgáltatóház mögött szombat délután a tündérek és koboldok birodalmává változott a szabadidőpark. Kicsik és nagyok egyaránt szórakoztak a Bodzatündér forgatag alkalmával.

Bella Violetta

Fotó: Bella Violetta

Az ötletgazda Bodzanyák, azaz Hantosné Mészáros Gabriella, Szabó Szabina, Nagyné Csík Adrienn nem először hívták a helyi családokat közösségi mókázásra, a harmadik év már, hogy az árnyas fák tövében programokkal várták koroncói gyermekeket, az önkormányzat pedig felkarolta eseményt. Aki teljesítette a Bodzácska sétálójához csatolt feladatokat, az fagyi jegyet kapott fáradozásaiért cserébe, de társasozni, kézműveskedni, jógázni és ugrálóvárban mókázni egyaránt lehetett a családias rendezvényen. – Tavaly szinte mindent mi csináltunk, idén több segítséget kértünk, színi előadást hívtunk, és hangosítás is lett. – mondja Hantosné Mészáros Gabriella, aki a település közművelődési asszisztense is. – Elsősorban az a cél, hogy a családok találkozzanak a nyári szünidő alatt is, kapcsolat épüljön a családok között. – fűzi hozzá Nagyné Csík Adrienn.

Délután a Holleanyó Színház előadásában a gyerekek is kalandozhattak a kisvakonddal, amíg bejárta a földet, hogy megtalálja a barátját meggyógyító kamillát. A helyi önkéntes tűzoltók jóvoltából pedig a programok sorát egy fergeteges habparti zárta. De csere-bere polc is állt a rendezvény helyszínén: aki hozott egy megunt játékot, vihetett magával valami mást, ebben már rutinosak a helyi gyerekek. A rendezvényre most először viszont rengeteg plüssfigura is érkezett, a Lurkó Alapítvány számára. Frissremosott illattal hozták a puha kedvenceket, a forgatag résztvevői, hogy új kis gazdára leljenek: nagyjából 60 kisgyermek 151 plüsst adományozott, melyek a győri kórház gyermekosztályán fogják biztatni a gyógyulókat. Ezeket hétfőn juttatja célba az önkormányzat az alapítványhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában