Lovagi torna, ugripark, strandolás,

2023.07.22. 08:32

Kapuvári táborok - Középkortól a szakmák világáig - fotók

A Rábaközi Művelődési Központ és a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szervezésében mozgalmas táborokban tölthetik a nyarat a gyerekek Kapuváron és környékén.

Vámos Annamária

Győrffy-Villám Zsombor solymász segítségével a kapuvári táborozók megfoghatták a madarakat. Fotó: Nyitott Kapu-vár

Az Erzsébet Alapítvány által támogatott napközis táborokban a nyár folyamán két intézmény szervezésében vehetnek részt a kapuvári és a városkörnyéki általános iskolások. Fejenként 20.000 forintból gazdálkodnak a szervezők, amit programokra, utazásra, étkezésre, eszközökre fordítanak, illetve a táborozóknak napi négyszeri étkezést biztosítanak, melynek díja naponta 100 forint. Egy diák több héten keresztül is részt vehet a napközis táborokban.

A Rábaközi Művelődési Központ szervezésében július elejétől augusztus végéig 8 héten keresztül fogadják a lurkókat. 45 diákot táboroztatnak hetente, így körülbelül 350 kisgyerek fordul meg itt. Keddenként buszos kirándulással, mozizással töltik az időt, illetve ellátogatnak az ugriparkba és a kalandvárosba, csütörtökönként pedig a kapuvári strandon élvezik a szünidőt. Minden szerda délelőtt az iparkamarával együttműködve a „Mesterségem címere” programsorozat keretein belül a gyerekek szakmákkal ismerkedhetnek. A maradék időben a művelődési központban sport-, kézműves-foglalkozásokkal, vászonmozizással örvendeztetik meg a nebulókat. 

Henye Zsuzsa, az intézmény vezetője elmondta: – Ezzel segítséget szeretnénk nyújtani a szülőknek a nyári szünetben a gyerekek felügyeletében, és tartalmassá tenni az itt eltöltött időt. 

Idén a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ nyolc tábort hirdetett, ebből kettőt tartottak a városban, a Hany Istók Kerékpáros Centrumban 120, valamint 100 résztvevővel, illetve Babóton, Mihályiban, Vitnyéden és Fertőendréden. Az intézmény munkatársai mellett közösségi szolgálatot teljesítő tanuló, valamint diákmunkát végzők is segítenek a tábor lebonyolításában. Minden héten heti kétszer kirándulnak a résztvevők, és sárkányhajóznak, moziznak, a pápai strandon lubickolnak. 

Az aktivitásra, élményszerzésre, közösségépítésre helyezik a hangsúlyt, tematikus programokkal készülnek minden hétre, például középkori tematikájú tábort szerveztek, ahol solymászbemutató, lovagi torna, kartondobozokból várépítés is várta a fiatalokat. 
Odoricsné Buthi Krisztina, az intézmény vezetője elmondta, bentlakásos táborokra is pályáztak, kamaszcsoportjukkal szeretnének egy hétre Zánkára menni. Valamint hosszú távú terveik között szerepel több bentlakásos tábor szervezése. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában