Mindenki nyer

2023.07.14. 17:26

Győri Rotary Fröccsnapok tehetségkutatóval

Egy hét múlva, július 21-23. között rendezik meg az idei Győri Rotary Fröccsnapokat, ami több mint 10 évvel ezelőtt a Győri Rotary Club jótékonysági fröccskínálásából nőtte ki magát. Ennek apropóján tartottak pénteken a Panoráma teraszán sajtótájékoztatót.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Idén még összetettebb rendezvényre készül a Győri Művészeti és Fesztiválközpont: a nagykoncertek mellett megrendezik az első győri, zenés tehetségkutató döntőjét, melynek selejtezőjéből 11 nevező jutott be a jövő hét, szombati fináléba.

- A Dunakapu téren felállított faházakba idén tíz rotarys szervezet költözik, és a Kazinczy Ferenc Gimnázium, az Európai Borlovagrend győri tagozata, a H.O.G. Rivers Chapter, a Somlói Bor- és Pálinka Lovagrend a Győri Ipartestület is képviselteti magát. A kínált fröccs, szörp és zsíroskenyér árából befolyt összeget karitatív törekvések finanszírozására fordítjuk idén is, elsősorban a kazinczys diákok szép magyar beszéd versenyére - ismertette Takács László, a Győri Rotary Club tagja, a Színpadra fel! zenei tehetségkutató ötletgazdája.

- A program a Rotary klubok ünnepélyes felvonulásával és Jedlik Ányos szobrának megkoszorúzásával kezdődik pénteken, 17 órakor. Az eseményt dr. Dézsi Csaba András polgármester nyitja meg 18 órakor. A Dunakapu téren, az első estét Nagy Feró és a Beatrice koncertje zárja - mondta el Venesz Klaudia, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont kommunikációs koordinátora.

Pénteken a Dunakapu tér környékén ideiglenes forgalmirend-változások lépnek életbe, melyek érintik az autóbusz közlekedést, lezárják a Kossuth-hidat is. 

Tehetségek a színpadon

- Szombaton 16 órától kezdődik a Színpadra fel! zenei tehetségkutató verseny döntője. A zsűri döntése mellett a szavazófröccsök vásárlásával is lehet támogatni a jelölteket, felsegítve őket a dobogó legfelső fokára. Az eredményhirdetésre a Crazy Little Queen koncertje után kerül sor - tette hozzá Takács László.

- Az első három helyezett a Rotary Club Alapítvány pénzdíját kapja, a győztes pedig elnyeri a Győr Város Felfedezettje címet és egy videóklip elkészítését - emelte ki dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki a sajtótájékoztatón külön köszöntötte az idén 30. jubileumát ünneplő Győri Rotary Clubot.

Valóban jó tartalmak érkeztek

A Színpadra fel! zenei tehetségkutató verseny döntőjébe szavazatszám-egyezés miatt, a meghirdetett 10 produkció helyett 11 jutott be. A 74 jelentkezőből végül ötvenhatan küldtek be anyagot, egy pályázó nem felelt meg a kiírásoknak, ezért őt vissza kellett utasítani - fejtették ki a zsűri tagjai: Boda Bernadett, RockMilady Noémi és Farkas István Richie, akik régi motorosok a tehetségkutatók világában.

Venesz Klaudia elmondta, hogy a közönségszavazatok lezárásakor a Győri Művészeti és Fesztiválközpont Youtube csatornáján 5010-en nyomtak támogató like-ot kedvencükre, ekkor a KvintOperett 790, a Rozé Zenekar 558 szavazatnál tartott. A megtekintések száma azóta is töretlenül emelkedik. A négytagú zsűri - Csillag Endre Csukával kiegészülve, aki az Edda és a Bikini együttesben is gitározott - döntését nagyban nehezítette, hogy valóban jó tartalmak érkeztek, színvonalas előadásokat nyújtottak a jelöltek. -A vártnál sokkal népszerűbb volt a verseny. Olyan zenei produkciókat bemutató, amatőr együttesek jelentkezését vártuk - műfaji megkötés nélkül -, akik még nem adtak ki saját lemezt - fogalmazott RockMilady Noémi.

Boda Bernadett arról beszélt, hogy milyen nehéz feladatuk volt, hiszen nem gondolták, hogy ennyi tehetség jelentkezik. 

- Színes volt a mezőny, de igyekeztünk úgy dönteni, hogy a döntőbe mindannyiunk favoritjai bekerüljenek, legyen az szóló énekes vagy együttes.

Farkas István Richie azt emelte ki, hogy milyen jó a kezdeményezés, mert ez a verseny remek lehetőséget ad a fiatal, feltörekvő tehetségeknek. -A Rotary Fröccsnapokon nem csak nagyközönség előtt mutatkozhatnak be, hanem a legjobbnak választottak értékes nyereményt és videóklip készítési lehetőséget kap, ami nem kis dolog a zenei világban.

A Színpadra fel! zenei tehetségkutatót hagyományteremtő szándékkal hívták életre a szervezők, így annak sem kell csüggednie, aki idén nem jutott a döntőbe. 

A sajtótájékoztató végén egy kis ízelítőt is adtak a Színpadra fel! zenei tehetségkutató verseny döntősei, Bálind Kata és Edvi Dalma.

Ütős programzárás nyereményekkel

- Vasárnap 17 órakor az Ataru Taiko ütősegyüttes, majd a Zártosztály, végül a Besh o droM színesíti a zenei kínálatot. A kisebbekre is gondoltunk - interaktív fajátékokkal készülünk és a gyerekek szörpöt és pattogatott kukoricát is kóstolhatnak. A jótékonysági faházak minden nap 16 órától várják a látogatókat. A fröccsök, szörpök, zsíros kenyér, vagy akár a popcorn megvásárlásával is támogatja a közönség a Rotarysok nemes céljait. 
A standoknál kapott támogatói lapok szavazószelvényként és egyben tombolaként is funkcionálnak majd: a nyereményeket vasárnap, a Besh o droM koncert előtt sorsolják ki. A nyertesek olyan értékes nyereményeket vihetnek haza, mint a Rába Quelle páros belépője, a Győri Nemzeti Színház előadásaira szóló belépőjegyek, vagy egy hajós városnézés - fűzte hozzá Venesz Klaudia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában