2023.03.30. 10:50
Két megyei étterem csatlakozott a Bárány Napokhoz
Pénteken és szombaton országszerte közel ötven étteremben meghirdetett Bárány Napokkal csábítják ennek a húsfajtának a fogyasztására az érdeklődőket.
Illusztráció: pixabay.com
Az idei évben a Bárány Napokat tavasszal március 31-én és április 1-jén, majd ősszel szeptember 29-30-án rendezik. Győr-Moson-Sopron megyéből két étterem, a dunakiliti Sári Csárda és a Gyirmót Sport & Wellness Hotel csatlakozott a programhoz, amelyben a vendégek igazi ínyenc élményt kapnak a bárányhúsos ételek fogyasztásakor.
A Bárány Napok egy kiváló lehetőség, hogy a fogyasztók megismerjék a bárányhúsból készült ételek széles kínálatát, és hogy a gasztronómiai élmény mellett az egészséges táplálkozás előnyeit is élvezhessék. Szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.