Együtt minden könnyebb

2022.12.22. 19:05

Karácsonyi összejövetelt tartott a Daganatos Betegek Soproni Klubja

Egy súlyos betegséggel nemcsak testileg, de mentálisan is meg kell küzdenie az érintettnek. Az „Együtt Könnyebb” klub vallja, a sorstársak lelki támogatásával, gyakorlati tanácsokkal, példamutatással, megértéssel és türelemmel megkönnyítik a társaik mindennapjait a betegség alatt és után.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

Együtt minden könnyebb
Az „Együtt Könnyebb” Daganatos Betegek Soproni Klubja a közelmúltban tartotta karácsonyi összejövetelét. A klub színes programokkal nyújt a sors­társaknak lelki támogatást a mindennapokban a betegség alatt és azután is. A tagok rendszeresen szerveznek adománygyűjtést és támogatnak egy rászoruló négygyermekes családot. Fotó: Máthé Daniella

Az „Együtt Könnyebb” Daganatos Betegek Soproni Klubja jelenleg 25 tagot számlál, akik között nemcsak betegséggel érintettek, hanem pártolók is vannak. Tevékenységük során mindig szem előtt tartják, amit klubjuk nevében is vallanak: együtt könnyebb. 

– A klubunk a Rákbetegek Országos Szervezetének nyilvántartott tagja. Havi egy alkalommal összejöveteleket szervezünk sorstársainknak a klubhelyiségünkben, de időközönként részt veszünk sétákon és kirándulásokon a természetben. Voltunk együtt a Fehér úti tónál Tómalmon, továbbá a sopronhorpácsi templomnál és a zsirai kastélynál, illetve ismerkedünk a környék nevezetességeivel is – ismertette a klub programjait Hammer Tilda és Buzgóné Ági. Hozzátették, kulturális rendezvényeket is látogatnak a daganatosklub tagjaival. – Rendszeresen járunk kiállításokra, hangversenyre és színházba. A klubunknak bérlete van a Soproni Petőfi Színházba, de voltunk már közösen előadáson a Győri Nemzeti Színházban is. Kiemelt programunk volt az operaház és az Országház meglátogatása, melyen a teljes tagság részt vett – részletezték a klub tagjai. 

A Rákbetegek Országos Szer­­­vezete rendszeresen támogatja a helyi klubot különböző programokkal. Az országos szervezet által rendezett Daganatos Betegek II. Országos Művészeti Találkozóján a soproni klub is részt vett Tihanyban mint kiállító. Szintén támogatásával pihentek egy hetet Gyulán, valamint a korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőségük volt a tagoknak egy térítésmentes rehabilitá­cióra Bakonyszücsön, a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthonában. 

A „Együtt Könnyebb” Daganatos Betegek Soproni Klubja a társadalmi életben is próbál szerepet vállalni. – Szívügyünk a rászorulók támogatása. Rendszeresen szervezünk adománygyűjtést, nem csak karácsonykor. Egy rászoruló 4 gyermekes családnak az év folyamán többször is adományoztunk ruházatot és tartós élelmiszert. Folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot – mondta el Hammer Tilda és Buzgóné Ági. 

A klubhoz való csatlakozás az év minden időszakában biztosított a betegségben érintetteknek. Szórólapokat találhatnak a háziorvosi rendelőkben, az onkológián és a kórház laborjában. Ezenkívül a +36-30/364-6968-as vagy a +36-30/520-0167-es telefonszámon elérhető a klub. 


 

Az „Együtt Könnyebb” Daganatos Betegek Soproni Klubja a közelmúltban tartotta meg a karácsonyi össze­jövetelét. 
Fotó: Máthé Daniella

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában