2021.06.29. 19:21
Foci-EB: szurkolói szendvicsek a meccsekhez
Akkor sem mindegy, hogy mit eszünk meccsnézés közben, ha otthon szurkolunk. Sőt az EB jó alkalom arra, hogy kipróbáljunk néhány spéci, jól felturbózott szendvicset. Figyelem, a hosszabbításban mártogatósokat is találsz!
Sült csirkés szendvics
Nézzünk egy brit kedvencet, a húsos szendvicset. Az angolok imádják a szendvicseket, főleg, ha szaftos hús, és egy kis bab kerül bele, a sok sajt és hagyma pedig minden formában jöhet!
Hozzávalók:
Hagymalekvár:
Babragu:
Sajtkrém:
Elkészítés
Babragu: az újhagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, egy tálba tesszük, és összekeverjük a citromlével, sóval, borssal, olíva olajjal. Végül hozzákeverjük a lecsepegtetett babot és készen is van.
Hagymalekvár: a hagymákat félbevágjuk, szeleteljük, egy evőkanál olajon lassan üvegesre pirítjuk, fél kiskanál sóval hintjük, majd egy evőkanál cukorral 3 perc alatt, kevergetve karamellizáljuk. A végén hozzáadjuk a balzsamecetet, átkeverjük, mikor 2 percet forraltuk, készen is vagyunk.
A csirkét kicsontozzuk, előző este bepácoljuk egy kevés sóval, és bármilyen fűszerrel (én bbq fűszerrel tettem ezt), másnap 3-4 percig sütjük mindkét felét, majd fedő alatt még 3 percig.
A sajtkrém hozzávalóit egy kis tálkában összekeverjük, és a szendvicset össze is rakhatjuk.
A zsemlék belső részére mindig szaftos kerül, a szaftosra mindig egész hozzávaló(csirke, sajt, zöldség) majd újra szaftos, így tartják majd meg egymást, és ízletes lesz a szendvics.
Detox szendvics
Több nemzet büszkélkedhet az egészséges fogásaival, amiben rengeteg zöldség található. Ilyen Finnország, Skócia, Belgium és Németország is. Esküsznek a jótékony hatására, ezért egy-egy hosszú este után jól jön a sok zöldséges szendvics, de kizárólag rengeteg sajttal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kenyerek mindkét oldalát vajjal megkenjük vékonyan, és egy száraz, felforrósított serpenyőben megsütjük 1-1 perc alatt, magas lángon, így nem puhul majd meg a feltétektől. Ezután a szendvics mindkét kenyérszeletét megrakjuk. Paradicsompürével megkenjük, jöhet a jégsaláta, majd az avokádó felszeletelve, végül a cheddar sajt szintén szeletelve.
Mikor mindkét oldalát megraktuk, akkor egy serpenyőben megsütjük bele a camembert.
Sajtsütés: egy kiskanálnyi vajon, alacsony hőmérsékleten kezdjük sütni, majd mikor megpirult a sajt kérge, óvatosan megfordítjuk, és lecsorgatjuk mézzel, majd a balzsamecettel. Megnyomkodjuk a camembert belsejét, ha már puha, folyékony lehet a belseje, akkor kivesszük egy deszkára, éles, vizes késsel kettévágjuk, és az egyik felét gyorsan az egyik szendvicsbe, a másik felét egy másik szendvicsbe tesszük, hogy ne legyen túl vastag.
Vörös pesto – olasz mártogatós
A tradicionális receptek márvány mozsárban javasolják az elkészítését, de botmixerrel, turmixolva is mennyei.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Minden alapanyagot egy botmixerrel vagy turmixban összemixelünk 0,5 dl olajjal. Amennyiben mozsárban dolgozunk a bazsalikommal és a fokhagymával kezdjük, majd
adjuk hozzá a magvakat, a sajtot, sót és végül a paradicsom kockákat.
Amikor teljesen péppé zúztunk minden hozzávalót, akkor adjuk hozzá, csorgatva az olajat. Hagyjuk összeérni legalább 30 percen keresztül, ezután viszont egy hónapig eláll a hűtőben, és egyre finomabbra érik. Kenhető friss baguette karikákra, mártogatható zöldségekkel és tökéletes szósz húsokra, tésztákra.