14 éve nem változott a burkolat minősége

2020.11.16. 10:53

Rájuk férne a felújítás: Hegyeshalom átvenné a márialigeti és a csemezpusztai bekötőutakat

Olvasónk szerint a márialigeti és a csemezpusztai bekötőutak rendkívül rossz állapotban vannak, már-már járhatatlanok. Régóta nem változott a minőségük, rájuk férne már a felújítás. A felvetésre Szőke László, Hegyeshalom polgármestere reagált.

kisalfold.hu

Forrás: Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

„Szeretném, ha hírt adnának a márialigeti és csemezpusztai bekötőutakról, mert sajnos az illetékesek nem tesznek semmit. Az utak, amelyeket említek, nagyon rossz állapotban vannak, már-már járhatatlanok”

– írta levelében olvasónk.

– Ezek az utak a Magyar Állam tulajdonában vannak, a vagyonkezelője pedig a Lajta–Hanság Zrt. Ezek a mezőgazdasági kiszolgálóutak eleve kavicsolt utak voltak, és jelenleg is azok. Annyira rossz állapotban azért nincsenek, hiszen a Volán menetrend szerinti járata folyamatosan kimegy ezekre a településrészekre. Amióta polgármester vagyok, a Lajta–Hanság Zrt. egy alkalommal az árkokat tisztította, de sajnos ez is csak tűzoltás jellegű volt. Több alkalommal próbáltunk összefogni a Lajta–Hanság Zrt.-vel, a kavics­bányával, a településrészen lakókkal, de a magas kivitelezési költségek miatt nem valósult meg a felújítás, ezért csak foltokban javították az utat – foglalta össze az elöljáró.

Hegyeshalom önkormányzata kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél és a Nemzeti Földügyi Központnál az utak önkormányzati tulajdonba adását vagy vagyonkezelésbe történő átadását. Ha ez megtörténne, lehetőség nyílna arra, hogy pályázhasson a felújításra az önkormányzat.

– A település önkormányzata emellett kezdeményezte a Hegyeshalomból Paprét irányába futó utak önkormányzati tulajdonba adását. Eddig válasz nélkül tettük ezeket a lépéseket, érdemi visszajelzést nem kaptunk – tette hozzá a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában