Labdarúgó NB I

2 órája

A Diósgyőr pontot rabolt Felcsútról

A Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

MW

Forrás: Diósgyőri VTK (DVTK) Facebook-oldala

A három kör óta veretlen felcsútiak a pontszerzéssel a tabella élére ugrottak, de öt sikert követően először nem nyertek hazai pályán.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0) 

Felcsút, Pancho Aréna, 1422 néző, v.: Zirkelbach

gólszerzők: Colley (3.), illetve Bényei (68.)

sárga lap: Colley (58.), Stronati (80.), illetve Csorbadzsijszkij (58.), Holdampf (58.)

Puskás Akadémia FC:

 Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Favorov (Kerezsi, 82.) - Duarte (Plsek, 82.), Nissilä - Soisalo, Levi (Szolnoki, 69.), Nagy Zs. - Colley (Puljic, 69.)

Diósgyőri VTK: 

Ogyincov - Gera (Szatmári, 89.), Csorbadzsijszkij, Lund, Sanicanin - Komlósi (Holdampf, 54.) - Klimovics (Bényei, 54.), Jurek (Acolatse, a szünetben), Adedokun, Franchu (Rarszalla, a szünetben) - Edomwonyi

Gyors hazai góllal indult a találkozó, a csapatkapitány Nagy Zsolt lövése Colley fejéről pattant a kapuba. A vezetés megszerzése után is egyértelmű fölényben futballozott a felcsúti csapat, a vendégek erejét teljesen felemésztette a védekezés, így a támadásokra szinte már fel sem értek. A játékrész derekán fokozni tudta a nyomást a PAFC, de az előnyét nem sikerült megdupláznia, így minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A vendégek kettős cseréje ellenére a térfélcserét követően még a korábbinál is nagyobb fölényben játszott Puskás Akadémia, a miskolciak csupán másodpercekre birtokolták a labdát, így a félpályát szinte egyáltalán nem tudták átlépni. Ennek ellenére egy hazai szöglet után végigvitt kontra végén váratlanul az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek a piros-fehérek. A bekapott gól rövid időre megtörte a felcsútiak lendületét, de aztán ismét átvették az irányítást, bár ebben a periódusban - elsősorban a csereként beállt Acolatse révén - már a DVTK is vezetett gyors és veszélyes ellentámadásokat. Mivel a hajrában újabb gól már nem született Ogyincov remek védéseinek köszönhetően, így maradt a döntetlen, amelynek a Diósgyőr örülhetett jobban.

Marco Rossi és Orbán Viktor közösen nézte a Puskás–DVTK meccset, előbbi örülhetett jobban

Két, igencsak jó formában lévő csapat találkozójával kezdődött szombat délután az NB I 11. fordulója, ahol a felcsúti stadionban a Puskás Akadémia és a Diósgyőr csapott össze  - írja a Magyar Nemzet.

A mérkőzésen ott volt Orbán Viktor miniszterelnök is a lelátón, aki a magyar válogatott szövetségi kapitányával nézte a mérkőzést, amely végül 1-1-es döntetlennel ért véget. A Puskás ezzel a döntetlennel is átvette a vezetést a bajnoki tabellán a két meccsel kevesebbet játszó Ferencvárostól.

A teljes cikket ITT OLVASHATJA el. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában