Életre szóló lehetőség

2024.06.27. 12:47

Egyedülálló ösztöndíjakkal várja a diákokat az MCC

Már csak pár napig lehet jelentkezni az MCC egyetemi programjára.

MW

Több tudományterülettel is elmélyülten foglalkozhatnak a diákok az MCC programjának köszönhetően

Forrás: MCC

Még vasárnapig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjába, amely ingyenes kollégiummal, ösztöndíjakkal, nemzetközileg is versenyképes tudással és kiemelkedő karrierút lehetőségével várja az egyetemet kezdő fiatalokat – hívta fel lapunk figyelmét Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese.

Kulturális és társas programok, valamint barátságos közösség is várja az újonnan érkezőket
Forrás: MCC

A tehetséggondozó programra azok a diákok pályázhatnak, akik idén érettségiztek, továbbtanulásukat pedig a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják megkezdeni.

Az MCC előadója elmondta, a képzés az egyetemi tanulmányok mellé széles körű tudást biztosít, ahol több tudományterülettel is elmélyülten foglalkozhatnak a diákok, elsajátítva az érveléstechnika és vitakultúra, a politikai filozófia, a logika, és a közgazdaságtan alapjait. A személyre szabott, kiscsoportos kurzusokban zajló munka segít kibontakoztatni a fiatalokban rejlő tehetséget, valamint az akadémiai úton való elindulást.

Mindehhez párosul egy intenzív gyakorlatorientált nyelvi felkészítés is, amelyre ingyenes nyelvórák, valamint nemzetközi előadások és szakmai beszélgetések adnak lehetőséget. Ennek köszönhetően az intézmény hallgatói már az első tanév végére felsőfokú angol nyelvvizsgát szerezhetnek.

Az MCC-nek kiemelten fontos a fiatalok mentális egészsége, ezért számos személyiségfejlesztő kurzus mellett kulturális és társas programok, valamint barátságos közösség várja az újonnan érkezőket.

A diákok nemzetközi kapcsolatokat építhetnek, bekapcsolódhatnak a Kárpát-medencei összmagyarság közéleti vérkeringésébe, és határon átívelő barátságokat köthetnek.

Az Egyetemi Program első, egy évet felölelő lépcsőfoka a Juniorképzés. Ennek befejeztével az MCC további fejlődési lehetőségeket kínál a diákoknak, hiszen a hallgatók az Iskolarendszeri képzésben, majd annak végeztével a Vezetőképző Akadémián és a Közéleti és Posztgraduális Programok közt választva folytathatják tanulmányaikat.

Az MCC szociális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Tanulmányutak a világ minden tájára

A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a tavalyi évben mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt. Diákjaik a többi között Washington D.C., Oxford, Cambridge, Fokváros, Bologna, Strasbourg, Madrid, és Lyon legkiválóbb akadémiai intézményeinél kaptak három hónapos kutatói ösztöndíjat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!