Krimi

2024.06.27. 12:00

Szertefoszlott a család reménye: nem VV Fanni csontjait találták meg az ajkai tóban

A vizsgálatok szerint nem az ő holttestére bukkantak, így továbbra is megmarad a kínzó kérdés: hol lehet Novozánszki Fanni holtteste?

MW

Novozánszki Fanni

Forrás: Bors

Mint arról korábban hírt adtunk, május 5-én  emberi csontok kerültek elő Ajkán a város melletti Csónakázó-tóból. Az esemény országos hírverést is kapott, miután felmerült a lehetősége annak, hogy esetleg VV Fanni holttestéről lehet szó. Mostanra azonban biztossá vált, hogy nem Novozánszki Fanni maradványai kerültek elő.

Holttest nélkül

Különleges, ha nem is teljesen egyedi eset volt a hazai kriminalisztika történetében, amikor a Fanni meggyilkolásával megvádolt B. Lászlót végül másodfokon, 

jogerősen 20 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték tavaly májusban úgy, hogy nem került elő a holttest. 

A férfi nyereségvágyból végzett Fannival, a hat évig tartó tárgyalássorozat során pedig egyszer sem volt hajlandó bevallani az emberölést, illetve azt sem, hogy hova rejtette el a lányt.

B. László mindent tagad, a holttest helyét sem hajlandó elárulni
Forrás: Bors

Az ajkai esettel kapcsolatban a család ügyvédje, Lichy József így nyilatkozott:

Mi is felkaptuk a fejünket a hír hallatán, mert bizonyos összefüggésekben elképzelhető, hogy a maradványok VV Fanni holttestének maradványai is lehetnek.

Remény és fájdalom

B. László ugyanis Siófokon töltötte a gyilkosság utáni éjszakát, VV Fanni holtteste a kocsijában, a parkolóban volt. A vádlott másnap Siófokon és környékén autózott, megfelelő helyet keresve a test elrejtésére.

VV Fanni halála óta szülei abban reménykednek, hogy egyszer eltemethetik a gyermeküket, így érthető, hogy a várakozás napjai hatalmas fájdalmat okoztak nekik. 

A vágyuk azonban most sem teljesülhet, ugyanis a Veszprém vármegyei hírportál értesülései szerint az elsődleges DNS-vizsgálatok kizárták, hogy Fannit találták meg: a csontok nagy valószínűséggel egy 100 éves embertől származnak. 

Nagy Judit rendőrségi szóvivő elmondta, a szakértői vélemény még nem érkezett meg, de a történteket közigazgatási rendtartás keretében vizsgálják – írja cikkében a Bors.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!