Bővülő együttműködés

2 órája

Stratégiai partnerként dolgozik a jövőben az Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident

Bővíti együttműködését és a jövőben stratégiai partnerként dolgozik együtt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident Pénzügyi Zrt., hogy a lehető legtöbb rászoruló családnak esélyt adjanak életkörülményeik javítására. Az erről szóló megállapodást szerdán írták alá Budapesten.

MW

A segélyszervezet az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a pénzügyi tudatosság fejlesztése és a tudatos öngondoskodás kiemelten fontos az életminőség javításában, különösen azokban a társadalmi csoportokban, ahol – ha a felnőtteknek van is saját jövedelmük – nem megfelelő az anyagi biztonság.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója és Boczán Viktor, a Provident Zrt. vezérigazgatója 
Fotó: HURTA HAJNALKA ANNA / Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Facebook-oldala

Emlékeztettek arra, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident Pénzügyi Zrt. együttműködése már korábban kezdődött, most pedig stratégiai partnerséget kötöttek.

Idézték Boczán Viktort, a cég vezérigazgatóját, aki arról beszélt, a legsérülékenyebb társadalmi csoportok felzárkózásában kívánnak segíteni azzal is, hogy újra láthatóvá teszik őket a pénzügyi szolgáltatások piacán, de ennek feltétele, hogy tudást adjanak át számukra és növeljék pénzügyi tudatosságukat.

A segélyszervezet és a társaság 2023-ban nyolc településen indított el pénzügyi tudatosságot elősegítő képzést, amelyet 2024-től további tíz helyszínnel bővítenek, a többségében alacsony iskolázottságú és jövedelmű társadalmi csoportok tagjai így olyan súlyos helyzeteket is elkerülhetnek, mint amilyen az adósságspirál.

Első lépésként 

a Provident munkatársai képzést tartottak a legfontosabb pénzügyi alapismeretekről, a többi között az adózás, a felelős hitelfelvétel, a megtakarítás és a családi költségvetés témakörében az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársainak, akik ezt követően az érintett társadalmi csoportok számára szervezett helyi oktatási programok alkalmával adják át a megszerzett tudást.

A stratégiai együttműködés keretében folytatódik a „Tudatos élet – lépésről lépésre” kezdeményezés is, ebben a családok átmeneti, a segélyszervezet által fenntartott otthonában élők pályázhatnak támogatásra azért, hogy újra önálló életet tudjanak élni.

A Provident támogatásával kiterjesztik két újabb településre, Novajidrányra és Vizsolyra a jelenleg 11 észak-magyarországi településen működő Kiskert programot, amelyben a résztvevők a saját maguk által termesztett zöldségekkel és gyümölcsökkel tudják növelni a családi megtakarítást.

Idézték Lehel Lászlót, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatóját is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a megszerzett tudással biztosabb alapot, jobb egzisztenciát képesek teremteni maguknak a rászoruló családok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában