Elismerés

2 órája

Elnyerte a Best Managed Companies minősítést a Vajda-Papír

Elnyerte a Best Managed Comapanies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) minősítést Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír a Deloitte idei pályázatán.

MW

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője

Forrás: ©Vajda-Papir Kft.

Fotó: MIHALY ZOLTAN

A Best Managed Companies program zsűrijének eredményhirdetése szeptember 26-án este volt a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz Csarnokában rendezett gálán. Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője szerint a döntéssel a zsűri is elismerte a vállalat úttörő stratégiáját, eddigi erőfeszítéseit a fenntartható termelésre, a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, az ország önellátó képességének biztosítására és a munkavállalók folyamatos képzésének megteremtésére.

Elnyerte a Best Managed Comapanies (Kiválóan Vezetett Vállalatok) minősítést Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír a Deloitte idei pályázatán
Fotó: Mihály Zoltán / Forrás: ©Vajda-Papir Kft.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Deloitte Private üzleti mentorprogramja, mely a kiválóan vezetett magánvállalkozások munkáját ismeri el. A mentorprogramjában olyan sikeres magyar tulajdonú és irányítású vállalkozások vehetnek részt, amelyek – egyéb feltételek mellett – legalább 20 millió euró éves árbevétellel és több mint 50 foglalkoztatott munkavállalóval rendelkeznek.

A pályázatban vizsgált szempontokban idén hangsúlyosan jelent meg a fenntartható termelés, a zöldszemlélet erősítése, ami egybeesik a Vajda-Papír stratégiájával is.

 „Vállalatunk ipari termelő vállalatként elsőként adta ki az eddigi környezetvédelmi intézkedéseket és a vállalásokat is tartalmazó környezetvédelmi, társadalmi felelősségvállalási és vállalatirányítási ESG jelentését (Environment, Social, Governance), amely ambiciózus vállalásokat is tartalmaz a következő évekre a fenntarthatóság terén. Vállaltuk, hogy 2030-ig 20 százalékkal csökkentjük vízfogyasztásunkat, 50 százalékkal növeljük a megújuló energiák használatát és 2050-re működésünk karbonsemlegessé válik” – mondta Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezetője.

Vajda Attila hozzátette: 

a Best Managed Comapanies minősítés elnyerése az ambiciózus stratégiánk mellett elismerése az eddigi vállalatirányítási döntéseinknek is, annak, hogy az elmúlt 10 évben mintegy 40 milliárd forintot fordítottunk arra, hogy a higiéniai papír gyártása és a cég üzemeltetése a legkörnyezetkímélőbb, fenntartható technológiákkal valósulhasson meg. A környezetvédelmi lépések mellett a menedzsment nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók folyamatos képzésére és a legújabb technológiákat is ismerő utánpótlás biztosítására is.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre Magyarországon a Deloitte Private üzleti mentorprogramja, mely a kiválóan vezetett magánvállalkozások munkáját ismeri el
Fotó: Mihály Zoltán / Forrás: ©Vajda-Papir Kft.
A Vajda-Papír 25 éve alakult családi vállalkozásként, csoportszinten mintegy 650 munkavállalót foglalkoztat. A magyarországi értékesítés mellett a vállalat higiéniai papírtermékeit a világ több mint 30 országába szállítják, a csoport teljes higiéniai papírtermék-előállításának 60 százaléka exportra megy. A cégcsoport 2013-ban Norvégiában is piacra lépett, az ottani gyárukban több mint 130 munkavállalót foglalkoztatnak. A cég hazai konszolidált forgalma 2023-ban meghaladta a 88 milliárd forintot, a norvégiai leányvállalaté pedig 17 milliárd forintot tett ki, így a csoport 105 milliárd forintos éves konszolidált árbevétele 7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában