Őszinte vélemény

2024.07.15. 21:24

Rodri: a spanyol futball megérdemelne egy aranylabdást

A spanyol futball megérdemelne egy aranylabdás játékost a friss Európa-bajnok Rodri szerint.

MW

A Manchester City 28 éves középpályását az EB legjobbjának választották

Forrás: MTI/AP

Fotó: Martin Meissner

„Őszinte leszek! Szeretném, ha egy spanyol nyerné meg, és nem érdekel, hogy ki. Nagyon jó lenne” – jelentette ki a Manchester City 28 éves középpályása, akit a vasárnap zárult kontinenstorna legjobbjának választottak.

Arra a kérdésre, hogy magát mennyire tartaná esélyesnek a díjra, elmondta:

az értékelést valaki másnak kell elvégeznie, ugyanakkor arra nagyon büszke vagyok, amit csinálok és elismerik. A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Dani Carvajal is megérdemelné az elismerést.

Az Aranylabdát a spanyol bajnokságban szereplő játékosok uralják, ám a világ legjobb játékosának járó díjat egyetlen spanyol sem nyerte el 1960 óta, akkor a barcelonai Luis Suarez volt a kitüntetett, pedig a spanyol „aranygeneráció” 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a mostani siker előtt.

A spanyolok vasárnap Anglia 2-1-es legyőzésével lettek a földrész legjobbjai, a németországi Eb-n pedig mind a hét összecsapásukat megnyerték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában