2020.03.07. 08:51
Ne tartsuk hűtőben ezeket az élelmiszereket
Lassan már semmi nem fér el a hűtőszekrényben? Akkor érdemes átgondolni és rendszerezni az ott tartott ételeket.
Forrás: Shutterstock
Vegyük ki a hűtőből, ami nem odavaló, így rengeteg helyet nyerhetünk! A Lakáskultúra összegyűjtötte, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket feleslegesen tárolunk a fridzsiderben.
Kenyér
A kenyérnek nem a hűtőben van a helye, helyette száraz, hűvös helyen kell tárolni.
Fokhagyma
Bár sokkal egyszerűbb a hűtő salátás rekeszébe dobni a fokhagyma gerezdeket, valójában nem oda való. A száraz helyet kedveli, ami szellőzik.
Paradicsom
A paradicsomnak nem tesz jót, ha a hűtőben tároljuk, mert a hideg hatására nem lesz olyan finom, lédús az íze. Inkább tároljuk a konyha ablakában vagy a konyhapulton.
Méz
A méz természetes tartósítószert tartalmaz, egyáltalán nem igényel hűtést. Tegyük vissza a polcra!
Dinnye
Ha a sárga- vagy görögdinnye még nincs felvágva, akkor nem kell a hűtőben tartani. Máris rengeteg hely szabadul fel!
Sütemény
Amennyiben száraz teasüteményről van szó, ami nem tartalmaz tejszínt vagy egyéb krémet, nem kell, hogy a hűtőben tároljuk. Pár napig légmentesen záródó süteménytárolóban is tökéletesen eltartható.
Kávé
Attól függetlenül, hogy egész kávészemekről vagy őrölt kávéról van szó, nem szabad a hűtőben tartani, mert a kávé elnyeli a szagokat. Helyette tegyük egy légmentesen záródó dobozba!
Tojás
A legtöbben a tojást egyszerre a hűtőszekrénybe tesszük, pedig nem szükséges ott tárolni.
Ha nem is veszünk ki minden „felesleges” dolgot a hűtőből pár tanácsot fogadjunk meg. Könnyebb lesz nekünk is, hiszen a hűtőben plusz tárolóhelyek szabadulhatnak fel.
Borítókép: illusztráció