Álláspont

2024.07.30. 06:43

Gesztus

Terítéken volt a hír a Forma–1-es Magyar Nagydíj előtt, mennyire elszálltak az árak a Hunga­ro­­ringen. Számos sajtótermék vette górcső alá a büfésort, és mutatta be, hogy mi mennyibe került az autósport kedvelőinek legnagyobb hazai rendezvényén.

Ollári Gergely

A hamburgerek ára 3500 forinttól kezdődött, ami szerintem egyáltalán nem olyan vészes. Tegyük hozzá, szinte bármelyik nagyváros gyorséttermeiben is kaphatunk hasonló áron kínált terméket. Sokakat érdekelt a lángos ára is, azok feltéttől függően 1600–3000 forintba kerültek. Természetesen nem olcsók ezek, de a Balatonon is lehet kapni horror áron lángostermékeket, gondoljunk csak a tonhalasra, amiért szintén elkérnek 3500 forintot. 

De visszatérve Mogyoródra. Egy szelet pizza 2700 forintot kóstált, a kávét 1300 forinttól adták, üdítőt 1150 forintért, félliteres dobozos sört pedig 1950 forintért kaphattunk. Az árak változóak voltak, én azért nem érzek olyan nagy különbségeket például a magyar tenger áraihoz képest. 

Sokan mérgelődtek az árakon, keresték az okokat, elégedetlenkedtek. Azonban volt egy olyan gesztus, amiről kevesebbet olvashattunk a híradásokban. 

Ebben természetesen a hőség is szerepet játszott, de a szervezők a meleg miatt módosítottak a látogatás feltételein. Másfél liter alkoholmentes folyadékot vagy ugyan­ilyen űrtartalmú üres kulacsot be lehetett vinni a pályára, és korlátlanul lehetett utántölteni a kihelyezett vízvételi pontokon. Mellette pedig három szendvics bevitele sem minősült szabályszegésnek. 

Ezt valamiért kevesebben jegyezték meg a nagydíj kapcsán, mert bizony lássuk be: sajnos napjainkban gyakran felnagyítjuk a rosszat és nem vesszük észre a jót... 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában