A bronzérem a tét

2024.05.01. 20:44

Női kosárlabda NB I - Hátrányban a Sopron Basket - fotók

Kisalföld.hu

Tarr KSC Szekszárd - Sopron Basket 82-67  (19-19, 20-15, 21-20, 22-13)
Szekszárd, női NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés, 600 néző. V.: Praksch, Goda, Fodor.

Szekszárd: Stanacev 2, Horváth B. 5/3, Theodoreán 6, WESTBELD 22/3, MONROE 22. Cs.: Miklós 2, Krnjic 4, MÁNYOKY 13, Bernáth 2, Boros, 4, Szűcs. Edző: Djokics Zseljko.
Sopron: Papp K. 8, Böröndy 7/6, Sitku 5/3, VARGA A 11/3., Brooks 18. Cs.: Fegyverneky 6/3, Turner 5, Toman 7/3, Jevtovics. Edző: Gáspár Dávid.

Nem egészen másfél perc elteltével időt kellett kérnie Gáspár Dávidnak, mert Mompremiert nékülöző, tompán kezdő csapata e rövid idő alatt 7-0-s hátrányba került. Papp kosaraival kezdte meg a felzárkózást a Sopron, amely a negyed végén Fegyverneky triplájával ledolgozta hátrányát. A második szakasz elején Böröndy triplájával fordított a Sopron, majd Brooks vezérletével tartotta szűk előnyét. A félidő vége viszont a hazaiaké volt, akik egy 10-2-vel 5 pontos előnyt szereztek szünetre.

Térfélcsere után a Sopron kitartóan üldözte ellenfelét, de igazán nem tudott hozzá közel kerülni,.a hazaiak Westbeld és Monroe vezetésével egy 5-8 pontos előnyt állandósítottak. A negyedik negyed 6 pontos hazai vezetésről indult. A hazaiak egy 11-4-es bő 2 perccel 13 pontra növelték előnyüket. A különbség a negyed derekára közel 20 pontra nőtt, a Szekszárd szerzett előnyt a bronzcsatában.

Gáspár Dávid: - Gratulálok a Szekszárdnak, megérdemelt és egyértelmű volt a győzelmük! A második negyed végéig szépen építkeztünk, de ott elvesztettük a fókuszt. A negyedik negyedben ugyanez történt meg, de ott már az egész negyedben ez jellemzett minket. Nem tudtuk fenntartani azt a koncentrációt, mely idegenben, ezen a pályán szükséges a győzelemhez. A Szekszárd felőrölt minket védekezésben, nem tudtunk üres és jó helyzeteket teremteni. 82 pontot kaptunk, a védekezésünk is szétesett. Szeretnénk javulni a következő mérkőzésre, meg akarjuk szerezni a bronzérmet! Ehhez minden energiánkat mozgósítanunk kell. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket Szekszárdra, és végig buzdítottak minket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában