Férfi kosárlabda

2024.05.01. 06:55

NB I – Az első győzelmére tör a rájátszásban a Sopron KC – videó

Az Alba elleni a negyeddöntőben elszenvedett három, valamint a múlt heti pécsi vereség után arra készül a Sopron KC, hogy a pécsiek elleni az 5–8. helyért tartó párharcban megszerezze az első győzelmét a szerdán 18 órakor kezdődő soproni találkozón.

Kisalföld.hu

Ehhez persze azért a pécsieknek is lesz majd egy-két szavuk. Azoknak  a pécsieknek, akik taktikailag ugyan nem hoztak újat, mégis simán verték a soproni csapatot a párharc első meccsén. Ennek kapcsán azt fejtegette Gasper Potocnik, a Sopron KC edzője, hogy ellenfelük sokkal agresszívebben vetette magát a küzdelembe, jobb ritmusban játszott.

"Nekünk sok tiszta helyzetünk volt, de rosszul dobtunk, nagyjából ezek okozták a nagy különbséget. Volt ugyan egy-két jó időszakunk, de kemény, koncentrált, jó játékot messze nem tudtuk negyven percen át nyújtani" – mondta a szakember, aki tényként említette, hogy a kisebb sérülések miatt voltak, akik edzéseket hagytak ki, így nem tudott a csapat öt-öt ellen gyakorolni, ami azért nehezítette a felkészülést.

Az edzőnk azért bízik benne, hogy holnapra mindenki hadra fogható lesz. Zárszóként még annyit mondott: nagyon fontosak lesznek a mentális tényezők, ugyanis ki lehet találni a világ legjobb taktikáját, az önmagában – szív, akarat és elszántság nélkül – nem sokat ér. Nagyon reméli, ezen mentális töltettel felvértezve lép pályára csapata, amely a körülményekhez képest jól dolgozott az edzéseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában