Dobogóra állhattak a győri hallgatók

2024.05.01. 10:58

Ezüstérmet szerzett a Széchenyi István Egyetem csapata a Gránit Bank Egyetemek Regattáján - fotó

A szegedi evezős Európa-bajnokság társrendezvényeként megrendezett Gránit Bank Egyetemek Regattáján nyolc induló közül második helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem csapata. Az első helyen a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a harmadik helyen pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói értek célba.

Kisalföld.hu

A Széchenyi István Egyetem ezüstérmes csapata. Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Az egyetemi evezésnek világszerte számos országban nagy tradíciója van, a most először megrendezett Egyetemi Regattával Magyarország is csatlakozott ehhez a hagyományhoz. A versenyen nyolc felsőoktatási intézmény indított el csapatot, amelyben nyolc hallgató képviselhette egyetemét. A szervezők nagy sikernek élték meg, hogy ennyi fiatal érdeklődik a sportág iránt. A rendezvényt a kiváló eredmények mellett rendkívül jó hangulat jellemezte.

A verseny az április 25. és 28. között megrendezett evezős Európa-bajnokság egyik kísérő-eseménye volt, amelynek a világszínvonalú infrastruktúrával rendelkező szegedi, Maty-éri Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ adott otthont. Az esemény 34 ország több mint 600 sportolójának részvételével zajlott le, akik 32 versenyszámban mérték össze erejüket.

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Regattán ezüstérmet szerzett csapatának tagjai: Józsa Márton, Glázer Márió, Fazekas Fanni, Viandt Léna, Pető Benedek, Shah Amir, Szigeti Roland, Lacsik Péter, kormányos: Csiza-Pák Luca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában