Letartóztatás

2024.05.01. 10:40

Lebukott Komárom-Esztergomban: fémrekeszt heggesztett a kocsijába, hogy menekülteket szállítson

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség  bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő elkövetőt, aki a gépkocsi alvázához hegesztett fémrekeszbe bújtatva szállított két migránst.

Kisalföld.hu
Ezzel a járművel akarta átcsempészni a két férfit a román sofőr. Lebukott az M1-es autópályán Ácsnál.

A járásbíróság az elkövetőt 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 5 év kiutasításra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész, azelkövető és védő tudomásul vette, így a jogerőssé vált.

A titkos rekesz és búvóhely, amit végül felnyitottak a NAV munkatársai.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi február 29-én Romániában, ismeretlen helyen felvett két bangladesi állampolgárt az általa vezetett bolgár honosságú személygépkocsiba, hogy nekik segítséget nyújtson. A magyar-osztrák államhatár akarta átlépni annak ellenére, hogy tudta, utasai jogellenesen tartózkodnak Magyarországon. Utasainak a vádlott segített elbújni a jármű alvázához hegesztett embercsempészés céljából kialakított 2 x 1,5 méter nagyságú fémrekeszbe.

Ekkora helyen akartak Romániából Ausztriáig utazni a migránsok.

A férfi március 1-jén Ausztria felé az M1 autópályán haladt, amikor a 93 kilométer szelvénynél, Ácsnál a NAV munkatársai ellenőrzés alá vonták, és utasaival együtt előállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk