Csúnya lebukás

2024.05.01. 10:59

A kisbéri tolvaj a komáromi gyógyfürdő elől lopta el a közel 15 milliós terepjárót - Videón, ahogy elhajtott a kocsival

A lopás bűntette és pénzmosás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik közül az egyik a gyógyfürdőben talált kulccsal a parkolóból lopta el a jelentős értékkel bíró gépkocsit, amelyet másnap már el is adott.

Kisalföld.hu

Az ügyészség felvétele a komáromi lopásról.

A vádirat szerint az elkövető 2023. március 26-án a komáromi gyógyfürdőben tartózkodott.  A sértett a gyógyfürdő öltözőjében elveszítette a 14.521.000,-Ft értékű személygépkocsi indítókulcsát, amit az elkövető megtalált.

A férfi a gyógyfürdő előtt a parkolóban megkereste a gépkocsit, a talált kulcs használatával  kinyitotta és ellopta az autót, amellyel a kisbéri lakóhelyére hajtott.

A tolvaj férfi még aznap leszedte a lopott gépkocsi eredeti rendszámtábláit, a járműre szlovák hatósági jelzéseket helyezett fel, azzal aznap este Debrecen környékére ment, ahol - az eljárás ideje alatt elhunyt - ismerőse segítségét kérte a gépkocsi értékesítéséhez.

"A két férfi másnap Budapestre ment a gépkocsival, ahol azt egy dunaharaszti férfinak kétmillió forintért értékesítették. A nyomozó hatóság a gépkocsit a vevőtől 2023. november 10-én lefoglalta.

Az ügyészség a vádiratban a tolvaj férfival szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, egymillió forint összegű vagyonelkobzásra, a tőle gépkocsit megvásárló férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt" - közölte portálunkkal Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában