Női kosárlabda

2024.05.03. 13:01

Döntő – Hazai pályán egyenlítene a SERCO UNI Győr a DVTK ellen

A SERCO UNI Győr a televíziós közvetítések miatt a megszokottól eltérően 19.30 órakor fogadja az egyetemi csarnokban miskolci riválisát. A női kosárlabda döntő első meccse után a DVTK vezet 1–0-ra az egyik fél három győzelméig tartó párharcban, miután hazai környezetben 75–62-re legyőzte az erősen tartalékos zöld-fehéreket.

Kisalföld.hu

Mint ismeretes, a győrieknél a női kosárlabda döntő párharcban már nincs Destiny Slocum, akivel szerződését bontottak a győriek és haza is utazott. Szintén nem áll rendelkezésre Bridget Carleton, aki a WNBA-s csapatával készül. Rajtuk kívül Török Ágnes is hiányzik vállsérülés miatt, az első meccs előtt kevéssel pedig Kristine Anigwe jelezte: a térdét fájlalja, így ő sem lépett pályára a DVTK Arénában, és kérdéses, hogy most ott lesz-e a pályán.

Döntő
Ruff-Nagy Dóráék (zöldben) nagyot küzdöttek a döntő első mérkőzésén.
Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Ezzel a csonka kerettel is becsülettel helyt tudott állni az így már jóval esélyesebb miskolciak ellen a SERCO UNI Győr, mely hazai pályán megkísérli a már-már lehetetlent: legyőzni Kányásiékat, és kiegyenlíteni.

A döntő második felvonása sem lesz egyszerű

Ez egyáltalán nem lesz könnyű, a szélesebb rotációval rendelkező vendégek nyilván szeretnék kihasználni ezen előnyüket. A győriek mellett szólhat ugyanakkor a hazai pálya, illetve abban is bízhatnak, hogy az idei négy vereség után végre sikerül legyőzni a riválist.

Cziczás László, a győriek vezetőedzője így nyilatkozott az esélyekről: – Az egyik szemünk sír, a másik nevet. A vereség miatt nem vagyunk felhőtlenül boldogok, viszont a jobbik rész az az, hogy nagyon sok olyan dolgot elvégeztünk, amit elterveztünk, de még mindig nem eleget. Talán a szakmai stábnak elég lesz ez a másfél nap, ki tudjuk elemezni, hogy még min szeretnénk javítani és változtatni. Továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, de küzdünk az utolsó leheletünkig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában