Akikre mindig számíthatunk

2024.05.03. 17:31

Szent Flórián nap - Tűzoltókat ünnepeltek áldással Nagycenken - videó, fotók

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án ünnepi állománygyűlést tartott Szent Flórián napja alkalmából Nagycenken. A tűzoltók ünnepi megemlékezése mellett megszentelték a település Önkéntes Tűzoltó Egyesületének új szertárát, valamint elismeréseket adtak át.

Varga Henrietta

Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, Isten tűzoltójának alakját. A tűzoltók számára Flórián ma is a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet és embertársaik megsegítését.

tűzoltók
Tűzoltók tartottak ünnepi állománygyűlést védőszentjük Szent Flórián napja alkalmából Fotó: Szalay Károly

Tűzoltók ünnepe

A Nagycenken tartott ünnepi állománygyűlésen a vendégek köszöntését követően a rendezvény nyitásaként Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője tartott beszédet.

Szent Flórián napján köszönetet mondunk a tűzoltóknak és a rendvédelemben dolgozóknak azért a tevékenységért, amelyet a mindennapok során értünk végeznek 

- kezdte ünnepi gondolatait Barcza Attila. 

Nagyon büszke vagyok arra, hogy Nagycenken, ahol egy önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület működik, elkészülhetett az új szertár, létesülhetett egy múzeum és egy olyan modern tűzoltóság  jött létre, ami azt gondolom Magyarországon is párját ritkítja 

- tette hozzá.
Ünnepi köszöntőt mondott Farkas Ciprián Sopron polgármestere is.

Ezen a napon mindig fejet hajtunk a tűzoltóság és a katasztrófavédelem munkatársai előtt, hiszen ilyenkor mondhatunk köszönetet nekik az egész éven át tartó munkájukért és magas szintű szolgálatukért, hiszen ők a mi biztonságunkat őrzik és tartják fent. Azt a biztonságot, amelyért minden nap meg kell dolgozni

 - hangsúlyozta.

 - Ha kell tűzbe is mennek a soproni és a Sopron környéki polgárokért. Az elmúlt években egy teljesen új Rendészeti és Integrált Központot építettünk Sopronban, amely létesítmény keretet ad ahhoz, hogy ezt a szolgálatot a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai elvégezhessék és folytathassák. Azt hiszem, ez a központ nem csak Sopron városának jelent plusz biztonságot, hanem a környező települések lakosságának is - egészítette ki gondolatait.

A köszöntőket és az ünnepi műsort követően dr. Veres András megyéspüspök megáldotta a felújított tűzoltósági szertárt, valamint Szent Flóriánt, a tűzoltók védőszentjét ábrázoló szobrot.

tűzoltók
A nagycenki önkéntes tűzoltószertárat Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének szobra védi Fotó: Szalay Károly

Az ünnepi állománygyűlés az elismerések és jutalmak átadásával zárult, amelyeket Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi főigazgató, valamint a települések polgármesterei adtak át.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában