Női vízilabda

2024.05.08. 20:25

Ob I – Győzött az UNI Győr-GYVSE, harmadik meccs dönt – videó

Szegeden három góllal kikapott, hazai medencében három góllal nyert az UNI Győr-GYVSE, ezzel vasárnap dől el, melyik csapat marad benn a női vízilabda ob I-ben.

Kisalföld.hu

UNI Győr-GYVSE–Szeged 10–7 (2–1, 4–1, 2–2, 2–3)

Győr, ob I-es női mérkőzés, rájátszás. V.: Pintér, Perédi.

UNI Győr: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes, Finta Zs., Molnár D. 2, Fogarasi, Párkányi 1, Petik 2, Klemm 2, Hetzl, Szedlák, Dróth, Drávucz 2, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.

Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Baksa 2, Pap 2, Tátrai, Bocskay, Torma, Gálicz 2, Pádár 1, Miklós, Botka, Hasznos, Bereczki, Tóth F. Edző: Szabó Tamás.

 

Három perc elteltével Párkányi emberelőnyből szerzett góljával jutott vezetéshez a GYVSE. Alig egy perccel később sikerült ezt az előnyt megduplázni, de gyorsan jött a válasz a szegediek oldaláról. A folytatásban újabb gól nem esett a negyedben.

A második nyolc percben viszont alaposan megszórták a Szegedet a hazaiak. Drávucz találatára még góllal feleltek a vendégek, de aztán sorrendben Petik kétszer, végül Rádli is betalált, így a félidőben négy gól volt a győri előny (6–2).

A második játékrész szegedi ötméteressel kezdődött, majd Klemm kihasznált egy emberelőnyt (7–3). Szép ejtéssel szépítettek a csongrádiak, de még mindig magabiztosan vezettek a győriek. A szakasz hajrájában Drávucz eredményes volt előnyből, így megint négy volt közte (8–4).

A zárónegyedben Klemm találata után már öt gól volt az a házigazda előnye, hamar jött azonban a szegedi válasz. Molnár Daniella átlövésgóljával gyakorlatilag eldőlt a találkozó, bár a Szeged még két távoli bombával kapaszkodott (10–7). Ennél nem tudott közelebb kerülni az ellenfél, így végül magabiztosan, végig vezetve nyert az UNI Győr-GYVSE, ezzel pedig egyenlített.

Vasárnap Szegeden folytatódik a párharc. Ott dől el a bennmaradás, a győztes örülhet, a vesztes jövőre az ob I/B-ben folytathatja.

Hargitai Attila: – Más mentalitással ugrottunk vízbe, mint az első meccsen. Ezt kértem, szerencsére meg is fogadták a lányok. Egy feladatunk van, vasárnapra megtartani ezt a tüzet. Mindent megteszünk a győzelemért ott is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában