Női kézilabda

2024.05.10. 20:33

NB I – Ismét negyven gól fölött dobva győzött a Motherson Mosonmagyaróvár – galéria

A Motherson Mosonmagyaróvár 42–23-ra nyert hazai környezetben a NEKA ellen a női kézilabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Albekék (sötétben) magabiztosan győztek.

Fotó: Kerekes István

Motherson Mosonmagyaróvár–NEKA 42–23 (21–11)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 900 néző. V.: Bátori, Szécsi.

MKC: Szemerey – Udvardi 1, Lancz 3, Pásztor 3, IVANCOK 6, Tóth E. 2, STRANIGG 5/1. Cs.: HADFI, Horváth Sz. (kapusok), VARGA E. 4/1, Albek 2, Sztankovics 3, Bardi 2, FARAGÓ LUCA 4, SCHATZL 5, Tóth G. 2. Edző: Gyurka János.

NEKA: Zaj – Molnár D., Lapos 2, Győri, Bató 1/1, Faragó Lea 2/1, WALD 5. Cs.: Csapó (kapus), Fazekas, Berei 1, Katona 1, Matucza, KECELI-MÉSZÁROS 5, ALAXAI 5, Munteanu-Korodi, Kriston 1. Edző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2. Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

A szezonban harmadszor találkozott egymással a Motherson Mosonmagyaróvár és a NEKA, hiszen a kupában is összecsapott a két együttes. A kupameccset (37–29) és az őszi bajnokit is az MKC nyerte (36–25). Most is Gyurka János együttese kezdett jobban, és öt perc után 5–1-re vezetett. A mosonmagyaróvári védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a balatonbogláriak, így folyamatosan nőtt a hazai előny. A félidőben tízzel, 21–11-re vezetett az MKC. A második félidőben is az óváriak akarata érvényesült, akik sima mérkőzéssel növelték négymeccsesre a győzelmi sorozatukat. Minden hazai mezőnyjátékos betalált a NEKA kapujába, a csapat pedig a Dunaújváros, az Alba Fehérvár és a Békéscsaba után a bogláriak ellen is negyven gól fölé jutott.

 

A Motherson Mosonmagyaróvár szerdán az MTK-t fogadja.

Nyilatkozatok

Gyurka János: – A legnagyobb kérdés az volt, tudunk-e végig koncentrálni. Az első félidőben jól működött a lerohanás, a gyors befejezések. A második félidőben a koncentráció kicsit alábbhagyott, bele-bele hibáztunk. Próbáltuk tartani a tempót, ez négy meccs óta jól működik, és még négy meccsen kell működnie. Mindenki megkapta a lehetőséget, néhányan talán élhettek volna ezzel jobban is. A jövő héten sorsdöntő meccseink lesznek, mostantól ezekre fókuszálunk.

Bakó Botond: – Mi nagyon messze vagyunk tudásban, sebességben, ettől a szinttől. A mi lányaink most tanulják, tapasztalják ezt. Két olyan mérkőzésünk következik hamarosan, ami a bennmaradás szempontjából fontos lesz. Küzdünk és harcolunk tovább.

Ines Ivancok: – Jó meccset játszottunk. Végig koncentráltak tudtunk maradni, jó munkát végeztünk, az eredmény is ezt mutatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában