kisalfold.hu videó

2024.05.09. 22:10

Szívből érkező győri felajánlás a Zsákbamacskában – Fotók a legszebb pillanatokról

Megható pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik csütörtök este figyelemmel követték a TV2, Zsákbamacska című játékshowját. A vetélkedő legszebb perceit a győri Jakab Ibolya Shanti szerezte a nézőknek, aki egy 6,5 millió forint értékű új autónak lett boldog tulajdonosa. A győri asszony a játékban megígérte egyik versenyzőtársának, ha megnyeri a gépkocsit, a sajátját ajánlja fel számára. Így lett. Szívből érkező győri felajánlás a Zsákbamacskában

Ollári Gergely
  • Jakab Ibolya Shanti a 69 éves, öt unokával büszkélkedő nagymama közel tíz éve ment nyugdíjba. Mint mondja: csodás élete van.
  • A játékok szerelmese, több vetélkedőre is jelentkezett már, de adásba még nem jutott.
  • Most azonban eljött a nagy pillanat számára, behívták a „Zsákbamacskába”, amire azonnal igennel felelt.
  • Hogy mi lett a kalandból? Szívből érkező győri felajánlás a Zsákbamacskában.
Szívből érkező győri felajánlás – az este legszebb pillanata volt Jakab Ibolya Shanti döntése.
Szívből érkező győri felajánlás – az este legszebb pillanata volt Jakab Ibolya Shanti döntése.
Fotó: TV2

Imádok játszani. Legyen az logikai, társas, vagy éppen kártya. Nem is volt kérdés, hogy jelentkezzek. Ami pedig ott történt, az valami fantasztikusan alakult

 – mesélte lapunknak Jakab Ibolya Shanti. 

A TV2 csatornán főműsoridőben látható Zsákbamacska már a második évadánál jár, a műsorban, úgy ahogy a korábbi adásokban is, közel hatvanféle játékot próbálhatnak ki a szereplők. A formáció eredeti címe az angol Let’s make a deal, ami magyarul annyit jelent: kössünk üzletet. A játékszabályok is a szlogen jegyében zajlanak, a műsorvezetők folyamatosan alkukat kötnek a játékosokkal, amit azok vagy elfogadnak, vagy cserébe az ismeretlen nyereményt választják. A játék a szerencsén, a gyors és jó döntéseken múlik. A vetélkedő nem sikerült túl jól a szolnoki Varga Dorottya számára. Nagyon szerette volna az autót megnyerni, ami nem sikerült. 

Szívből érkező győri felajánlás – Jakab Ibolya Shanti hamarosan lecserélheti régi gépkocsiját. A lakása előtt parkoló jármű felajánlásként egyik szolnoki versenytársához kerül hamarosan.
Szívből érkező győri felajánlás – Jakab Ibolya Shanti hamarosan lecserélheti régi gépkocsiját. A lakása előtt parkoló jármű felajánlásként egyik szolnoki versenytársához kerül hamarosan.
Fotó: Csapó Balázs

– Olyannyira sírva fakadt a játék során, azt hittük vége lesz az adásnak. Aztán valaki odakiáltott neki közülünk, odaadom az enyém, ha megnyerem. Én is ezt mondtam neki. Felajánlottam a régi kocsimat, illetve azt mondtam neki, hogy az élet előbb utóbb kárpótol – mondta el lapunknak Jakab Ibolya Shanti, aki a műsor további részében az „Ott vagyunk már” című játékban próbálhatta ki magát. 

Szívből ajánlotta fel régi gépkocsiját

Azt kellett megtippelnie, hogy a Zsákbamacska szerkesztői által megadott városok milyen távolságban vannak légvonalban Budapesttől. Először Los Angeles-t kellett megsaccolnia, amit nem talált el. Aztán Békéscsaba következett, amelyre sikeresen tippelt. A helyes válasz után Szente Vajk, a műsor egyik házigazdája alkut ajánlott fel a győri versenyzőnek. Vagy tovább játszik ötszázezer forinttért, vagy az 1-es függönyt választja, ami mögött lehet, hogy nincs semmi, de lehet, hogy egy csodás nyereményt rejt. 

Shanti nem sokat gondolkodott: mivel április 1-jén született, és életében is fontos ez a szám, elfogadta az ajánlatot, és a függönyt választotta. Ekkor azonban még nem lehetett tudni milyen nyeremény van mögötte. Ezt követően Bengaluru távolságát kellett megtippelnie a Shantinak – már játékon kívül –, ami ugyancsak nem jött össze, ám a felgördülő függöny mögötti csodás látvány bebizonyította, hogy megérte kockáztatni. A félrehúzódó függöny mögött ugyanis egy 6.5 millió forint értékű új személygépkocsi állt. 

– Felejthetetlen pillanat volt. Aztán végigfutott bennem a gondolat, sosem volt kérdés az életemben, hogy mindig tartom a szavam. Mikor belülről is megmutatták a gépkocsit, akkor realizáltam, mekkora nyeremény is ez. Az én autóm másfél milliót ér ma a piacon, Dorottya személye pedig nagyon megérintett, és közel állt hozzám a felvétel során. Meg sem fordult a fejemben, hogy nem teljesítem ígéretem – tette hozzá az asszony. 

  • Imád játszani
  • Mindig tartja a szavát
  • Alig várja hogy vezesse új kocsiját

Jakab Ibolya Shanti ismerős lehet a győrieknek. „A lélek virágai” című verses kötetét néhány éve mutatták be a Győri Könyvszalonon
Pár éve alkot aktívan. A fő motivációt az unokája 9. születésnapjára készülve kapta, neki írta meg első versét. Aztán később, feltöltötte egy internetes oldalra. Mára mintegy száz alkotás követte az elsőt, és készül második kötete is. „A nyugalmat és a szeretetet közvetítem a verseimen át” – mondta el Jakab Ibolya Shanti, akinek a neve, békét jelent. 

Versei sokakat megérintenek, közülük a műsor címére való utalással a „Zsákbamacska” című költeményét is elmondta a csütörtöki adásban. Igaz, még a játéka elején, amikor még fogalma sem volt róla, hogy a mekkora ajándékkal kedveskedik számára az élet. 

A régi autóját hamarosan átadja szolnoki versenyzőtársának, az új pedig gyorsan forgalomba kerül majd a megyeszékhelyen, mert alig várja, hogy vezesse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában