Szakmai elismerések

2024.05.09. 14:22

Hősök mindennap - Öt mentőst tüntettek ki Sopronban - fotók

Május 10-e a mentőszolgálat legjelentősebb ünnepe. 1948. május 10-én alakult meg a világon mindmáig sok szempontból egyedülálló szervezet, az Országos Mentőszolgálat. Ezen alkalomból csütörtökön Sopronban kitüntetéseket, valamint pénzjutalmakat adtak át az életmentésben élenjáró mentősöknek.

Varga Henrietta

- Sopronban sok éves hagyomány, hogy a polgármester ezen a napon tiszteletét teszi a mentőállomáson és az arra érdemes, az életmentésben élenjáró bajtársaimat elismerésben, illetve jutalomban részesíti. 

Életmentésben
Életmentésben jeleskednek a soproni mentőállomás dolgozói is, akik közül öten részesültek jutalomban a mentősök napján Fotó: Máthé Daniella

A mentőállomáson és a mentőszolgálatnál is magas szintű szakmai munka folyik, ez minden bajtársamnak alapfeltétel - osztotta meg lapunkkal Csillag Zoltán, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától.

Életmentésben az élen

- Akik ezen a napon elismerést és jutalmat kapnak, az alapelváráson felül valamilyen pluszt tettek az elmúlt évben - tette hozzá. - A mentősök munkája egyértelműen csapatmunka, éppen ezért nagyon fontosak a csapatjátékosok. A kitüntettettek tehát vagy a csapatmunka érdekében tettek valami kiemelkedőt, vagy a szakmai előmenetelük olyan, ami példaértékű a többiek számára. Hozzátette: - A mentősök munkája egy hivatás, egy életforma, amit jól végezni csak akkor lehet, ha valaki ezt teljes odaadással, elhivatottsággal teszi. A mindennapjaik része és akkor is mentődolgozó, amikor nincs rajta a piros egyenruha.

Az ünnepi eseményen Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte a dolgozókat, aki beszédében kiemelte: - Elismeréssel adózunk a mentősök munkája előtt, hiszen a rendőrök és a tűzoltók mellett az ő szolgálatuk az egyik legfontosabb. Ha baj van, a város és a környező települések lakossága mindig számíthat rájuk.

A köszöntőt követően a mentők napja alkalmából elismerésben részesült: Soós Zoltán, Göndöcs Csaba, Kiss Gábor, mentőgépkocsi-vezetők, Sütő Dominik mentőápoló, valamint Kovács Szabolcs mentőtechnikus.

Életmentésben
Az elismerésben részesült dolgozók: Göndöcs Csaba, Kovács Szabolcs, Sütő Dominik, Soós Zoltán és Kiss Gábor Farkas Ciprián polgármesterrel és Csilla Zoltánnal Fotó: Máthé Daniella

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában