Prevenció a nyugdíjasklubban

2024.05.10. 17:00

Győri nyugdíjasok kaptak tanácsokat, hogy ne váljanak bűnözők áldozatává

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bűnmegelőzési Osztály munkatársa egy győri nyugdíjasklub tagjait látogatta meg és a szépkorúakat prevenciós tanácsokkal látta el. A klubtagok az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzési lehetőségeiről hallhattak hasznos információkat, ajánlásokat.

Kisalföld.hu

A Tea Aprósüteménnyel Nyugdíjas Klub tagjai előtt tartott interaktív formában bűnmegelőzési előadást Bőhm Szilárd szakügyintéző.

Forrás: police.hu

Szó esett a besurranásos lopások, a zsebtolvajlás elkerülhetőségéről. A szakember tájékoztatta a nyugdíjasokat a napjainkban gyakran előforduló internetes és unokázós csalásokról, illetve a megelőzéshez szükséges teendőkről. Az előadó felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a bankkártyához tartozó PIN-kódot soha ne tartsák a kártyával együtt, valamint szabadtéri tevékenység során a házak kapuit minden esetben zárják be. Az előadás keretében a szakember a fokozott óvatosságra és a kellő gyanakvásra hívta fel a megjelentek figyelmét. Az idősek hasznos ismertetőt kaptak a 112-es segélyhívószám használatáról is.

A rendezvény végén a résztvevők kérdést intéztek a prevenciós szakember felé, valamint saját tapasztalataikról meséltek, amelyek példaként szolgálhattak társaik előtt - számolt be az eseményről weboldalán a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában