Népszerű tárlat

2024.04.27. 15:01

A Mi Lajtánk tovább látogatható Mosonmagyaróváron

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a „Mi Lajtánk” című kiállítást május 12-ig a Mosonvármegyei Múzeumban.

Kisalföld.hu

A tárlatot közel kétezer em­ber látta eddig. Számos iskola és óvoda vett részt a múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Tárlatvezetésre, foglalkozásokra továbbra is lehet jelentkezni.

A kiállítás anyaga részben látható volt már Ausztriában. Most a Burgenlandi Tartományi Múzeum, a Mannersdorfi Városi Múzeum, a Bécsi Horgászati Múzeum és ausztriai magánszemélyek ereklyéi mellé kerültek a helyi vonatkozású tárgyak Németh Tibor és Molnár Márton gátőrök gyűjteményéből, kiegészítve a Hansági Múzeumban található műtárgyakkal.

Moson vármegye első vízügyi mérnökének, a Lajta szabályozójának, Laáb Gáspár halálának 190 éves évfordulójáról is megemlé­keznek.

Nyitvatartás

A kiállítás hétfő kivételével naponta 10–18 óra között, a Hansági Múzeum – Mosonvármegyei Múzeum épületében (Szent István király út 1.) látogatható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában