Segítségadást színleltek

2024.05.09. 07:35

Hét év börtön várhat rájuk - 87 éves beteg embertől loptak 600 ezer forintot Sopronban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik egy idős beteg ember állapotát kihasználva ellopták a pénztárcáját. A 87 éves férfitől több mint 600 ezer forintot vettek el.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Fotó: Kozma István

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az élettársi kapcsolatban élő 37 éves férfi és a 34 éves nő idén januárban a soproni vasútállomáson figyeltek fel a 87 éves, padon pihenő sértettre, aki épp a kórházi kezeléséről tartott haza.

Felismerve a férfi rossz egészségi állapotát és idős korát úgy tettek, mintha segíteni akarnánk, azonban a nő eközben a bácsi táskájából kivetette a pénztárcáját. Százezer forintot, valamint a bankkártyát is magával vitte, mellette a hitelkártya PIN kódjával. 

Az ezt követő napokban a terheltek a bankkártyával többször is fizettek, illetve vettek fel készpénzt. Több mint 500 000 forintos kárt okozva ezzel az idős férfinak. A cselekményt követően pár nappal később a fosztogató párost elfogták, de a kár nem térült meg.

Az elfogásuk óta letartóztatásban lévő vádlottak ellen az ügyészség kifosztás bűntette és bankkártyával való visszaélés miatt emelt vádat. Velük szemben a halmazati büntetésként hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában