EP-választás

2024.05.02. 22:11

Szorít a határidő: ezek a kispártok már a rajtnál elhasalhatnak

Mostanáig nem sikerült összegyűjteniük az EP-listaállításhoz szükséges aláírásokat.

MW

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője (j) a "Róna Pétert az Európai Parlamentbe! - Elstartol a Jobbik-Konzervatívok kampánya" címmel tartott sajtótájékoztató előtt a Lehel téren 2024. április 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Habár közeleg a határidő, több parlamenti párt – köztük a Momentum és az LMP – továbbra sem adta le az európai parlamenti listaállításhoz szükséges 20 ezer aláírást a Nemzeti Választási Irodánál – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap kérdéseket küldött az LMP és a Momentumnak arról, hogy hány aláírást sikerült összegyűjteniük mostanáig, és mikor tervezik leadni azokat a választási irodánál, ám a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

A lap megjegyzi: a Mindenki Magyarországa Néppárt sem fejezte be még az aláírások gyűjtését. Márki-Zay Péter Facebookon közzétett posztja szerint a pártja közel 20 ezer aláírásnál jár most, de az érvénytelenek és adathiányosak kiszűrése miatt 23 ezer aláírást kellene leadniuk holnap a Nemzeti Választási Irodában. 

Így a politikus pártjának indulása az EP-választásokon továbbra sem garantált. 

Egyelőre a Jobbik egykori elnöke, Jakab Péter által vezetett Nép Pártján mozgalomnak sem sikerült elegendő aláírást összegyűjteni. A mikropárt utoljára három nappal ezelőtt tett közzé információt az aláírásgyűjtés menetéről, akkor a Facebook-oldalukon közzétett posztban csak annyit írtak: 

Gyűlnek. Hajrá, Nép Pártján!

Az aláírásgyűjtés a Jobbiknak is gondot okoz, így a Jobbik – Konzervatívok listavezetője, a 81 éves Róna Péter esélyei egyre rosszabbak – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában