Nem felejtik a tanár urat

2024.05.08. 09:54

Aki felfedezte Fehér Miklóst - A győri pedagógus emléke előtt tisztelegtek

Olvasónk tudósítása.

Kisalföld.hu

"Megható és felemelő érzés is egyúttal látni azt az összefogást és törekvést, amellyel a Szabadhegyi Magyar- Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium közössége, öregdiákok, pedagógusok és az intézmény jelenlegi tanulói ápolják volt testnevelő tanáruk és kollégájuk, Cs. Kovács László emlékét.

A közelmúltban egyik volt osztályának diákjai létesítették az iskola melletti parkban az emlékhelyet, amelyhez a napokban a Fehér Miklós Emlékkupa e tanévi győztes csapatának tagjai és a Cs. Kovács-díj két eddigi díjazottja látogattak el Freiberger Ivett, Szalay Judit, Kristóf László és Molnár Attila testnevelő tanárokkal.

 

Az emlékhely rendbe tételét követően virágokat és mécseseket helyeztek el, és beszélgettek tanáraikkal a neves sportolóról, pedagógusról, a tragikusan korán elhunyt Fehér Miklós `felfedezőjéről´ és első edzőjéről" - írta Téringer Andrea, a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában