Női kézilabda

2024.04.26. 20:25

NB I – Nem hibázott a Motherson Mosonmagyaróvár, hozta a kötelezőt – galéria

Nagyjából negyedóráig volt szoros a mérkőzés, 6–6 után állva hagyta riválisát a Motherson Mosonmagyaróvár.

Kisalföld.hu

Az igazán nagy küzdelem elmaradt.

Fotó: Kerekes István

Motherson-MKC–Dunaújváros 43–26 (22–11)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, NB I-es női mérkőzés, 900 néző. V.: Dáné, Marton.

MKC: Szemerey – Udvardi 3, Lancz 3, Pásztor 2, Ivancok 2, Tóth E. 2/1, Stranigg 5/3. Cs.: Hadfi 1, HORVÁTH SZ. (kapusok), Albek 1, FARAGÓ 3, TÓTH G. 7, SCHATZL 6, Varga E. 4, BARDI 3, Sztankovics 1. Edző: Gyurka János.

Dunaújváros: WÉNINGER – Arany 3/1, Bouti 1, Borgyos 3, PARÓCZY 7/1, Szalai B. 2, Sallai N. 1. Cs.: Bartók (kapus), Da Costa, Horváth A. 1, Csáki 3, Gajdos 2, Horváth P., Lakatos, TÖRÖK 3, Sztanó. Edző: Paic Róbert.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/2. Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Egy hónap után lépett pályára ismét hazai pályán a Motherson Mosonmagyaróvár, amely a Dunaújvárost fogadta. Gyurka János együtteséből csak Tóth Nikolett hiányzott. A 8. percben 5–3-ra még a DKKA vezetett, de egy 3–0-s sorozattal fordított az MKC (6–5). A folytatásban már az óváriak akarata érvényesült, akik végig irányítottak. Hazai oldalon több remek egyéni teljesítmény is volt. Tóth Gabriella összesen hétszer volt eredményes, Schatzl Natalie hat próbálkozásból szerzett hat gólt, Varga Emília pedig két félpályás gólt is lőtt. Mind a tizenhárom mosonmagyaróvári mezőnyjátékos gólt szerzett, sőt, a kapus Hadfi Gréta is betalált. Horváth Szofi nagyszerűen szállt be, több bravúrt is bemutatott a hajrában. A mérkőzés kimenetele egy percig sem volt kérdés.

 

A Motherson Mosonmagyaróvár kedden az Alba Fehérvár otthonában lép pályára.

Nyilatkozatok

Gyurka János: – Az ellenfelünk hatvan percig küzdött, és céltudatosan játszott. Az elsődleges célunk az volt, hogy a védekezésben mindenki lássa el a feladatát. Sajnálom, hogy sok gólt kaptunk a szélről, ezt el kell kerülnünk a jövőben. Mindenki kapott lehetőséget, ami azért fontos, hogy a játékosok megtalálják a formájukat. Örülök annak, hogy ebben a tempóban tudtunk játszani. A felállt fal elleni támadásban még tudunk javulni. Örülök, hogy Horváth Szofi is jó teljesítményt nyújtott, így ő is egy emlékezetes mérkőzéssel gazdagodott.

Paic Róbert: – Kiütközött, hogy rutinosabb, jobb csapat a Mosonmagyaróvár, mint mi. Készültünk az óváriak gyors játékára, de ezt csak az első tizenkét percben tudtuk megfékezni. Innentől kezdve a hazaiak akarata érvényesült. Nekünk ez a mérkőzés arra szolgált, hogy az utolsó hazai meccsünkre kipróbáljunk dolgokat, és hogy a fiatalok sok játéklehetőséget kapjanak, hogy építsük a jövő csapatát. Voltak jó dolgaink, de szerettünk volna szorosabb találkozót játszani.

Schatzl Natalie: – Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen meccset tudtunk játszani. Nagy menetelés kezdődött a számunkra, és ez a mai meccs jó kiindulópont volt. Bízom a hasonló folytatásban.

Gajdos Petra: – Az első tizenkét percben a támadásainkat jól fejeztük be, jó volt a helyzetkialakításunk is, és a védekezés is rendben volt. Sajnos negyed óra után kicsit szétesett a játékunk, de a pozitívumokat tovább visszük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában