Női kézilabda

2024.04.30. 21:25

NB I – Közel járt az ötven dobott gólhoz a Motherson Mosonmagyaróvár

Szoros negyedórát követően magabiztos, 47–31-es győzelmet aratott Székesfehérváron a Motherson-MKC a női kézilabda NB I-ben

Kisalföld.hu

Ivancokéknak nem okozott gondot legyőzni az Albát.

Fotó: mkcse.hu

Alba Fehérvár KC–Motherson Mosonmagyaróvár 31–47 (12–21)

Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Fekete, Hajdu. 

Alba: Kubina – Zrnic 2, SMBATIAN 8/3, KÖVÉR 4, Kocsis B. 4, UTASI 5, Takó 2. Cs.: Tóth Nikolett (kapus), Szabó K. 4/1, Afentaler, Sulyok, Szemes 1, Tolnai 1. Edző: Horváth Roland.

MKC: SZEMEREY – Udvardi 2, LANCZ 5, Pásztor, IVANCOK 6, Tóth E. 3, STRANIGG 5/2. Cs.: Horváth Sz. (kapus), Tóth G. 4, FARAGÓ 8, Varga E. 3, Schatzl N. 4, Albek 4, Bardi 2, Sztankovics 1. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2. Kiállítások: 8, ill. 14 perc.  

Az első negyed órában remekül tartották magukat a hazaiak, volt, hogy kettővel is vezettek Gyurka János együttesével szemben. Jókor jött az időkérés, amely után összeszedték magukat az óváriak. Tóth Gabriella vezérletével először egyenlítettek, majd megfordították az állást és a 25. percre négy góllal vezettek. A második félidőben már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Mosonmagyaróvár. Faragó nyolc, Ivancok hat, még Lancz és Stranigg öt-öt góllal vették ki a részüket a sikerből.

Gyurka János együttese legközelebb május 4-én a Békéscsaba otthonában lép pályára.

Nyilatkozatok

Horváth Roland: – Nem tudtuk felvenni versenyt hatvan percen keresztül, olyan tempót diktált a Mosonmagyaróvár, amelyet mi edzésen sem tudunk modellezni. A harmincegy dobott gól nem rossz, de a fiatal játékosok, főleg középen, nem találták meg a ritmust, hogy hogyan kell védekezni az ilyen gyors játék ellen. Mi ezt a mérkőzés egészében nézve nem tudtuk lefékezni.

Gyurka János: – Bizonytalanul kezdtünk, és az első tíz percben sok hibát vetettünk, de aztán megtaláltuk azt a ritmust, ami jellemez bennünket, és ebből tudtuk felépíteni támadásainkat. Ekkor már a védekezésünk is jól működött, míg ez nem mondható el a második félidőben, mert a beálló körüli játékot nem tudtuk uralni és ebből könnyű gólokat kaptunk. Élvezetes meccset játszottunk, a lányok megfelelően koncentráltak voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában