Amatőr és profi együtt

2024.04.26. 08:54

MEFOB Feszt: 13 sportágban rendeznek országos hallgatói versenyeket a Széchenyi-egyetemen Győrben

Minden eddiginél több, tizenhárom sportágban és több mint ezer résztvevővel rendezik meg Győrben a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság Fesztiválját, vagyis a MEFOB Fesztet. Április 30. és május 3. között a győri Széchenyi István Egyetem ad otthont hazánk legnagyobb hallgatói sporteseményének. A versenyek között persze a közösségi programok és az esti bulik sem maradhatnak el.

Széchenyi Egyetem

Lang, Zalán, a MEFOB Feszt egyik nagykövete, a tíz év után újra az élvonalba jutó győri férfi kézilabdacsapat kapitánya a tavalyi MEFOB-on.

Forrás: SZE

Fotó: Dudás Máté

A Széchenyi István Egyetem és a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség közös eseményén, a MEFOB Feszten tizenegy sportágban – kézilabdában, futsalban, röplabdában, asztaliteniszben, ergométeres evezésben, evezésben, sárkányhajóban, ultimate frizbiben, sakkban, vízilabdában és cheerleadingben – országos bajnokságot, míg szkanderben és e-sportban kupát rendeznek a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak április 30. és május 3. között. A rendezvény a sport népszerűsítése mellett a közösségépítésről is szól, ezért szabadidősportos programok és esti bulik is színesítik azt.  

A Széchenyi István Egyetem az elmúlt években európai színvonalú sportinfrastruktúrát épített ki győri campusán. Itt található a Győri Városi Egyetemi Csarnok, az Egyetemi Edzőcsarnok, valamint a Mosoni-Duna-holtág mellett kosárlabdapályát, műfüves labdarúgópályát, futópályát, strandröplabdapályákat és teqball asztalt magában foglaló Egyetemi Sportpark. A hallgatóknak sportolási lehetőséget nyújt az 1973-ban alapított, 13 szakosztállyal működő Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE), az élsportolók támogatására kidolgozott – az élsporttal párhuzamos tanulás és diplomaszerzés lehetőségét kínáló – kettős életpályamodell program, illetve a professzionális sportklubokkal kiépített, az UNI Győr márkanévvel is jelzett, rendkívül szoros kapcsolat. Ebbe a sportos közegbe várja az egyetemistákat a Széchenyi-egyetem. 

 

Április 30-án, kedden már reggel kezdetét veszik a sportversenyek, és az első nap estéjén, 17.30-kor a megnyitó ünnepségen hivatalosan is köszöntik a MEFOB Feszt résztvevőit az egyetemi csarnokban. A versenyzők és a szurkolók a négy nap során változatos győri helyszíneken élvezhetik a küzdelmeket. Az egyetemi vízilabda-bajnokságot az Aqua Sportközpontban, az ergométeres versenyt és a szkanderkupát a győri campus Új Tudástér épületének aulájában, a kézilabdát, a röplabdát és a futsalt a Győri Városi Egyetemi Csarnokban és az edzőcsarnokban, a cheerleading versenyt az egyetemi csarnokban láthatják az érdeklődők. Az ultimate frizbit a vámosszabadi műfüves pályán, az asztalitenisz MEFOB-ot az Apáczai-kar csarnokában, az evezést az Aranypart I-en (Mosoni-Duna), a sárkányhajóversenyeket az Aranypart II-n (holtág), a sakkot a Menedzsment Campus épület földszinti termében, az e-sport-kupát pedig az egyetem e-sport-termében rendezik. Az egyes sportágak programjai itt olvashatók. 

„Természetesen egy hazai rendezés esetén mindig előtérbe kerül az esélylatolgatás. Ismerve tradícióinkat, kézilabdában és evezésben érmet, érmeket várunk. Számunkra új sportágban, női futsalban is esélyesek vagyunk akár a bajnoki címre is, hiszen ETO-s válogatott sportolók erősítik csapatunkat. Mindemellett bízom abban, hogy az éles versengés mellett az idelátogató több mint ezer hallgató elsősorban jól érzi magát, új kapcsolatokkal, emlékezetes élményekkel gazdagodik a fesztiválon” – mondta el dr. Gyömörei Tamás, az intézmény Sport- és Rekreációs Központjának igazgatója, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) elnöke. 

A győri MEFOB Feszt nagykövetei, a házigazda Széchenyi István Egyetem hallgatói – Sebestyén Dalma úszó olimpikon, Szabó Bence világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok evezős és Lang Zalán, az élvonalba törő győri férfi kézilabdacsapat kapitánya. A három kiváló sportoló mindenkit arra biztat, hogy legyen részese a felejthetetlennek ígérkező eseménynek, ahol az amatőr és profi egyetemista sportolók együtt versenyeznek és képviselik a sport közös ügyét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában