Tavaly négy gólt lőtt egy meccsen

2024.04.24. 12:11

Közel járt a mesterhármashoz az NB III-as gyirmóti futballcsapat támadója

A hétvégén Ominger Bence két találatával győzött az NB III-as Gyirmót a vármegyei rivális Caola SC Sopron ellen.

Az NB III-as csapatban sokat fejlődött Ominger Bence.

Érdekesség, hogy a támadó majdnem pontosan egy éve négy gólt lőtt egykori csapatának, az ETO Akadémiának az akkori NB III-as győri derbin.

„Egy mérkőzésen négyet még nem, két gólt már szereztem a tavalyi idényben a Komárom ellen. A derbire amúgy ugyanúgy készültem, mint a többi meccsemre, azonban a városi rangadókon mindig van egy kis parázs, azt hiszem, ez adott pluszmotivációt” – nyilatkozta korábban a gyirmóti futballista, aki a zöld-fehéreknél majdnem tíz évet focizott, majd egy kisebb kitérő után Gyirmóton kötött ki. Azóta is nagyszerűen érzi magát ott. Ezúttal csaknem mesterhármast szerzett, a két találata előtt egy tizenegyest elhibázott. 

„Sajnos kihagytam a büntetőt, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, hiszen tudtam, hogy sokszor sikerült helyzetbe kerülnöm a korábbi mérkőzéseken is, így vártam a következő lehetőséget, és inkább arra koncentráltam, hogy azt már értékesíteni tudjam. Szerencsére ez kétszer is összejött” – mondta Ominger Bence, aki nem csupán a harmadosztályú gárda stabil kezdőjátékosa, hanem napjainkban már az együttes csapatkapitánya. 

„Úgy érzem, hogy fejben is sokat sikerült fejlődnöm az elmúlt egy év alatt. Sokkal érettebb lett a játékom, máshogy látom a dolgokat. Nyilván csapatkapitányként a felelősségtudat is nagyobb, mint a korábbi években, így ez ennek is betudható” – tette hozzá a 21 esztendős labdarúgó, akinek továbbra is célja, hogy „beverekedje” magát az NB II-es csapat keretébe. 

„Úgy gondolom, sokat léptem előre, s talán már tavaly is készen álltam arra, hogy ha megkapom a lehetőséget a másodosztályban, akkor azzal élni tudjak. Ám az elkövetkező időszakban azért dolgozom, hogy ez minél többször megtörténjen, úgyhogy bizakodó vagyok ezzel kapcsolatban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában