Evezés

2024.04.24. 11:56

Jól sikerült a GYAC versenyzőinek az első válogató

Hétvégén rendezték meg Csepelen a serdülő és ifjúsági versenyzők várva várt versenyé, az első válogató. A nagy megmérettetésen a Győri AC 24 versenyzővel állt rajthoz.

Kisalföld.hu

A Biró-Lakó Szandra (középen) által felkészített női serdülő kettesek, melyek elfoglalták a dobogó mindhárom fokát.

Az első napon a kisegységek versenyeztek, egypárban és kettesben vívták az időfutamos küzdelmeket. Az előfutamokban párban indultak a versenyzők, majd a kialakult időeredmények után kerülhettek a négyes A, B, C és D döntőkbe. Másnap kétpárban, négypárban és négyesben harcoltak a jobb helyezésekért.

Az időjárás borzalmasan szélsőséges volt, a szakadó esőt percenként váltott a napsütés és a szél, így szükség volt a sportolók talpraesettségére.

A győri sportoló fantasztikusan küzdöttek mindkét nap, ennek eredményeképpen a lányoknál hét, a fiúknál három újdonsült válogatottal lett gazdagabb a szakosztály.

Eredmények

1. helyezettek: Tumpek Flóra, Tarlós Dóra (női serdülő kettes); Mózes Mira, Kovács Adél, Szabó Árnika, Németh Lea (női serdülő négyes); Makai Samu, Mezősi Márton (CSEK) (férfi serdülő kettes); Kovács Csilla, Strochmayer Maja (MTK), Kéri Nóra Lili (SZVSE), Szögi Kata(CSEK) (női serdülő négypár); Varga Benedek, Miklós Máté, Makkos András (Baja), ifj.Vámos György (MTK) (férfi serdülő négypár); Tóth Bertold, Gedeon Máté (DNHE), Nagy Márk (DNHE), Kühne Mikes (DNHE) (férfi ifjúsági négyes).

2. helyezettek: Mózes Mira, Kovács Adél (női serdülő kettes); Varga Kata, Seller-Dombóvári Zorka (Vác), Lovász Luca (Mohács), Nagy Zita (CSEK) (női serdülő négypár).

3. helyezettek: Szabó Árnika, Németh Lea (női serdülő kettes); Pető Ágoston (férfi ifjúsági egypár); Sovány Blanka Vanda, Somogyi Dorka Fanni (SZVSE) (női ifjúsági kétpár); Fazekas Mátyás, Szabó Dávid (férfi serdülő kétpár); Korda Noel, Horváth Áron, Nagy Botond Levente (DNHE), Kitzinger Vilmos (DNHE) (férfi serdülő négyes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában