Női labdarúgó MK

2024.04.26. 07:34

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Kisalföld.hu

Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Másodszor is megvédte címét az ETO FC Győr a Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.
    A zöld-fehérek már a kilencedik percben vezetést szereztek a válogatott Süle Dóra közelről szerzett góljával, de a fővárosiak egy kiugratásból Barkóczi Bernadett révén egyenlítettek a 31. percben. A győri csapat a második félidő elején közel járt ahhoz, hogy ismét előnybe kerüljön, azonban Vachter Fanni büntetőjét kivédte Erős Evelin.
    A rendes játékidőben több gól nem született, ezért azonnal a tizenegyesrúgások következtek: ebben az MTK játékosai háromszor is hibáztak - egyik lövés sem ment kapura -, míg győri oldalon csak ketten, így Sali Rebeka ötödik körben értékesített 11-ese sorozatban a harmadik győri kupadiadalt jelentette.
        Az ETO tavaly és a 2022-ben is kupagyőztes lett, előtte egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmesként zárt. Két éve a Haladás-Viktória, tavaly pedig a Puskás Akadémia csapatát múlta felül a döntőben.

ETO FC GYŐR–MTK BUDAPEST 1–1 (1–1) – tizenegyesekkel 3–2
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Molnár.
ETO: Borok – Öreg, Zágonyi (Szabóvá, 78.), Kovács L., Horváthová – Savanya – Süle (Kocsán, 83.), Ladhani (Nagy F., 83.), McCarthy – Vachter, White (Sali, 50.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
MTK: Erős E. – Mészáros C. (Legendás, 72.), Bokor, Palama, Pataki G. (Tenyei-Tóth, 72.) – Barkóczi, Farádi-Szabó, Voila (Murár, 89.), Vajda O. – Csuhai, Dubuc (Siklér, 72.). Vezetőedző: Makrai László.
Gólszerző: Süle (9.), ill. Barkóczi (31.).

Dörnyei Balázs: – Bár nőkről beszélünk, ez igazi férfimunka volt! Mindenki tudja, mennyi problémával küzdünk, a meccset így is kontroll alatt tartottuk, s ez a szív diadala volt! Igazságtalan lett volna, ha nem mi nyerünk; büszke vagyok a lányokra.
Makrai László: – Ilyen a futball! Mindent megtettünk a sikerért, a lányok csúsztak-másztak, felvettük a versenyt az ETO-val, de a győriek sajnos a tizenegyesekben jobbak voltak. Nagyon büszke vagyok a lányokra!
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában