Azonnali hatállyal

2024.04.24. 12:50

Frissítve! Az ETO elküldte Kuznyecov Szergejt és a szakmai stáb egy részét - Borbély Balázs az új edző Győrben

Kuznyecov Szergejt február 24-én, épp két hónapja nevezte ki a klub vezetőedzőnek.

Kisalföld.hu

Borbély Balázs veszi át a szakmai irányítást az ETO FC Győr élén - közölte a klub honlapján.

Borbély Balázs az ETO FC Győr új edzője - Fotó: eto.hu

A 44 esztendős dunaszerdahelyi születésű Borbély Balázs játékos pályafutása a DAC-ban indult, ahol az első csapatban 1998 és 2000 között szerepelt. Ezután az Artmedia Petržalka csapatában töltött sikeres időszakot, ahol többek között a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt, ráadásul csapatkapitányként vezette az együttest. Külföldi pályafutása során megfordult a német Kaiserslautern, a román Timişoara és a ciprusi AEL Limaszol csapataiban.  A szlovák felnőtt válogatottban 15 alkalommal lépett pályára.
Edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte, ahol a tartalékcsapatnál és az ifjúsági együttesnél is dolgozott. Két szezonban is felnőttcsapatnál volt segédedző, majd az akadémiai csapatok mellett folytatta. Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre és a felnőttcsapat asszisztensedzője volt egészen idáig.

Szerdától Borbély Balázs a csapat új vezetőedzője, akinek munkáját Lipták Zoltán asszisztensedzőként, Sebők Zsolt kapusedzőként, Kertész Áron erőnléti edzőként, míg Márkus Gábor videóelemzőként segíti.

Korábban - Az ETO FC Győr közleménye:

"Klubunk azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergejjel. A vezetőedzővel együtt távozik Dmytro Parkhomenko asszisztens edző és Petar Milcanovic erőnléti edző is.

Lipták Zoltán asszisztensedző, Sebők Zsolt kapusedző, Márkus Gábor videóelemző és Kertész Áron erőnléti edző a jövőben is a szakmai stáb tagja marad."

Meg nem erősített információink szerint Kuznyecov Szergejnek, a hétfői, Szeged elleni bajnoki mérkőzés után tett nyilatkozata miatt is kellett távoznia Győrből.

Az edzők mérkőzés utáni teljes, 9 perces nyilatkozatai itt láthatók >>

Az NB II állása a 29. forduló után

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában