Női kézilabda

2024.01.06. 09:05

Európa Liga – Román ellenfelével kezdi meg a csoportkört a Motherson Mosonmagyaróvár – videó

A Motherson Mosonmagyaróvár szombaton kezdi meg a szereplését az Európa-liga csoportkörében. Az óváriak zsinórban harmadszor vágnak neki a nemzetközi porondnak, ahol első ellenfelük a román Targu Jiu lesz 20 órakor. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Tóth Gabrielláék (96) szeretnének sikerrel bemutatkozni az Európa Liga idei kiírásában.

Fotó: mkcse.hu

„Hat hétig nem tudtunk teljes kerettel készülni a válogatott szünet miatt, ezt a hiányosságot próbáltuk pótolni az elmúlt időszakban – mondta Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője. – Az Európa Liga más tempót kíván majd tőlünk, ezt gyakoroltuk és meg szeretnénk mutatni, hogy képesek vagyunk még magasabb szinten játszani. Minden mérkőzésből szeretnénk profitálni. Az előző szezonhoz képest érettebb csapat lettünk, ebből pedig előnyt kell kovácsolnunk. Szeretnénk megmutatni a képességeink legjavát.”

A Zsilvásárhely nem brillírozik a román bajnokságban, hiszen a 14 csapatos pontvadászat 12. helyén áll, 3 győzelemmel és 8 vereséggel. Legutóbb december 30-án a CSM Bukarest ütötte ki saját pályáján a Targu Jiut, a fővárosiak 33–16-ra győztek. A gyengébb eredménysor ellenére az óvári kézisek nem veszik félvállról szombati ellenfelüket.

„Újult erővel tértünk vissza az ünnepek után, és készen állunk a következő nehéz időszakra – fogalmazott Tóth Gabriella, az MKC játékosa. – Minden ellenfélből felkészülünk, de a legfontosabb, hogy magunkkal foglalkozzunk. Ha nálunk rendben van minden, jöhet bárki. Mindent megteszünk a sikerért, és hogy itthon tartsuk a két pontot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában