Jubileum

2024.04.27. 16:01

Önállóságukat ünneplik a győrszabadhegyi reformátusok

A Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség ebben az évben ünnepli önállóvá válásának 10. évfordulóját. Ugyancsak ebben az évben lesz 65. éve annak, hogy Szabadhegyen önálló lelkészi állás van. Ebből az alkalomból jubileumi ünnepi közgyűlést szerveztek a József Attila utcai református templomban.

Schuller Vivien Csenge

ifj. Márkus Mihály, a Pápai Református Egyházmegye esperese hirdetett igét.

Fotó: Gyöngyösi Zoltán

Az ünnepséget istentisztelettel nyitották meg, amelyen ifj. Márkus Mihály, a Pápai Református Egyházmegye esperese hirdetett igét. Ezt ünnepi közgyűlés követte, aminek keretében pódiumbeszélgetést is hallgathattak az érdeklődők olyan egykori lelkészek bevonásával, mint Lentulai Attila esperes, - aki 18 évig volt a gyülekezet lelkésze -, és akik átélték az önállóvá válás folyamatát, fel tudták eleveníteni az emlékeket, a templomépítés történeteit. Kültéri hangosítással is készültek, hiszen a templom kétszáz fős, az eseményen viszont majdnem háromszázan voltak.

Az ünnepséget követően szeretetvendégség keretében közösen fogyasztották el az ünnepi ebédet a résztvevők a Veres Péter iskola épületében.

Az ünnepséghez kapcsolódóan a gyülekezeti teremben fotókiállítás is nyílt. A képeken a gyülekezet történetének emlékeit mutatják be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában