Puszild meg és menj tovább!

2024.04.24. 10:31

Kiss&Go táblákat helyeznek el Győrben az óvodák közelében

A kijelölt helyeken 10-15 percig nem kell fizetni a parkolásért az óvodák, bölcsődék közelében. Ahhoz hogy elkerüljék a büntetést, igazolás is kell.

Schuller Vivien Csenge

Pénteken telepíti a kivitelező az adott helyszínekre Győrben a Kiss&Go jelzőtáblákat. Ezekkel jelzik, hogy az óvoda, bölcsőde előtti kijelölt területen, bizonyos távolságban és időszakra fizetés nélkül megállhatnak a szülők, amíg bekísérik a gyerekeket. A táblának nincsen kötelező joghatása, azok csak tájékoztató jellegűek. 

A jelzések szerint a szülők kértek megoldást, mivel a fizetős parkolókban a reggeli, illetve délutáni idősávban gyakran kaptak büntetést, amikor néhány percre leparkoltak. Péntektől amennyiben az óvoda, bölcsőde által kiállított igazolást helyeznek ki a szélvédő mögé és ennek a táblának a hatálya alatt parkol, akkor nem bírságolják meg őket – tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, a Győri Útkezelő Szervezet vezetőjétől.

Pénteken helyezik el a Kiss&Go táblákat városszerte. A felvételen Dézsi Csaba polgármester és Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet vezetője.
Pénteken helyezik el a Kiss&Go táblákat városszerte. A felvételen Dézsi Csaba polgármester és Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet vezetője. 

A táblák helyszíneit a Facebook oldalán tette közzé Dézsi Csaba polgármester:

  • A Bartók Óvoda közelében, a Bartók B. út 27. sz. előtt, az Attila út felől, és a Bartók B. út 31-35. sz. előtt a belső udvaron.
  • A Bisinger Óvodánál a Tarcsay V. út 18-20. sz. előtt.
  • A Bisinger Óvoda Belvárosi Tagóvodájánál, az Árpád út 13. sz. előtt.
  • Az Erzsébet ligeti Óvodánál a Magyar útnak az Erzsébet liget előtti szakaszán.
  • A Mosolyvár Óvodánál a Lehel utca 2-8.sz. előtt.
  • A Nagybácsai Óvoda Hédervári úti tagóvodájánál, a Hédervári út 8-10. sz. előtti útszakaszon.
  • A Türr István utcai bölcsődénél a Türr I. út 4.sz. előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában