Határoztak

2024.04.28. 11:48

Fejlesztik a Vilmos parkot, bővítik a bölcsődét Csornán

Csorna közbiztonsági helyzetéről, a 2023-as tapasztalatokról hallgatott meg tájékoztatást legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete.

Cs. Kovács Attila

Az új bölcsődét huszonnyolc férőhellyel bővítené a csornai önkormányzat.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Kiss Zoltán ezredes, rendőrkapitány arról beszélt, hogy tavaly Csornán 221 bűncselekményt regisztráltak. Kiemelt bűncselekmény egy történt a településen, egy ember­ölés, amiben a vármegyei rend­őr-főkapitányság folytatta le a nyomozást. A kapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények 49,1 százaléka a városban történik. 
2023-ban 53 közlekedési baleset volt a településen, halálos kimenetelűről nem kellett az ezredesnek beszámolni. „Folyamatosan működtetjük sebességmérő készülékünket. 1349 közigazgatási bírságot szabtunk ki és 995 helyszíni bírságot. A közlekedési bűncselekmények száma 42 volt” – tájékoztatott Kiss Zoltán. Hozzátette: a kapitányság bűn- és baleset-megelőzési tevékenysége megfelelő, amit visszajelzések erősítenek meg. 
A 2024-es célok közül kiemelte a helyi önkormányzati és európai parlamenti választások biztosítását, a szervezet korszerűsítését és a hatékonyság növelését. Kiss ezredes megköszönte az önkormányzat támogatását, illetve a rendőrség napján két kollégájának átadott városi jutalmat. 

A képviselő-testület a Vilmos park fejlesztésével és az új bölcsőde bővítésével kapcsolatban is hozott döntéseket. Helyi építési szabályzatot és rendezési tervet módosított a plénum. A jegyző elmondta, hogy az állami főépítész megvizsgálta és támogatja a terveket. A testület két évvel ezelőtt döntött e két kérdésben. A bölcsődét 28 férőhellyel szeretnék bővíteni, a Vilmos parkban pedig egy komplex fejlesztést kívánnak végrehajtani. A beruházások előkészítése miatt került napirendre most a téma. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában