Magyar Falu Program

2024.04.24. 16:40

Fontos beruházások és fejlesztések Fertőszentmiklóson

Több fontos beruházás valósult meg egyidőben Fertőszentmiklóson, és továbbiakat is terveznek. A fejlesztésekről a térség országgyűlési képviselőjével, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökével közösen számolt be Horváth Tibor polgármester.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

Az elkészült fejlesztések átadó ünnepségét szerdán tartották. A településen egyszerre öt beruházás valósult meg, amelyre az önkormányzat több mint 300 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert. Az összeget a helyi gazdaságösztönző,- és alapszolgáltatások fejlesztésére valamint óvodabővítésre fordították.

Fejlesztések
Jelentős  fejlesztések valósultak meg egyidőben Fertőszentmiklóson, amelyekről Barcza Attilával, a térség országgyűlési képviselőjével, valamint Németh Zoltánnal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökével  közösen számolt be Horváth Tibor polgármester. Fotó: Máthé Daniella

Fejlesztések a településen

Régóta vártunk ezekre a korszerűsítésekre, nagyon örülünk annak, hogy végre megvalósulhattak - mondta Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere. - Az egyik projekt keretében a Bezerédj Amália Óvoda és Bölcsőde külső megújulása kapott szerepet, a teraszt és a focipályát bővítettük, illetve kialakítottunk egy huszonöt férőhelyes csoportszobát, a hozzá tartozó gyermeköltöztetővel és mosdóval együtt. A másik fejlesztésünkben a Gondozási Központ épületébe integráltuk a család - és gyermekjóléti szolgálatot is, így egy egységes szervezetet hoztunk létre, ami gyakorlatilag magában foglalja a teljes szociális területet, a bentlakásos intézménytől egészen a családsegítésig. Ezen túl felújítottuk az intézmény szobáit, közösségi tereit és a teljes gépészetet is. Harmadik projektünk a Fertőszentmiklós észak-nyugati iparterületén valósult meg. Elkészült egy úgynevezett szervizút, amely az itt dolgozók belső közlekedését segíti, az ő biztonságukat szolgálja, hiszen nem csak az útburkolatot újítottuk fel, hanem a közvilágítást is kiépítettük. Természetesen a fejlesztések itt nem állnak meg, idénre több kitűzött célunk is van, amelyek között szerepel például a Templomtér átalakítása, új zebrák kialakítása, valamint az Élhető Település pályázata is

 - foglalta össze a megvalósult és tervezett fejlesztéseket a településvezető.

Fejlesztések
A Gondozó Központ idős lakó megújult környezetben töltheti mindennapjaikat Fotó: Máthé Daniella

A vármegyei önkormányzat nevében Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket.

- A vármegyei önkormányzat tíz évvel ezelőtti egyik célkitűzése volt, hogy csökkentse a különbségeket a kistelepülések és a nagyvárosok között. Célunk volt, hogy a kisebb településeken is minden olyan szolgáltatás megvalósulhasson, amely az emberek életminősége szempontjából fontos. Azt gondolom, a mostani ünnepélyes alkalom is ezt bizonyítja, hiszen ritkán van olyan egy település életében, hogy egy és ugyanazon napon több szalagátvágás is történik - mondta.

Fejlesztések
A Bezerédj Amália óvoda megújult csoportszobája huszonöt kisgyermek befogadására alkalmas Fotó: Máthé Daniella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában