NAV-ellenőrzés

2024.03.19. 09:08

Közel kétezer doboz cigit rejtett el a bolgár sofőr, Hegyeshalomnál kapcsolták le

Egy bolgár autós járművének minden gyári üregét cigarettával tömte tele. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Hegyeshalomnál már nem engedték tovább a csempészcigarettát fuvarozó sofőrt.

Kisalföld.hu

1970 csempészcigarettát rejtett a német rendszámú autó. Fotó: NAV

Közel kétezer doboz bolgár zárjegyes cigarettával indult útnak Németországba az a 32 éves férfi, akinek autója fennakadt a pénzügyőri mustrán. 

1970 csempészcigarettát rejtett a német rendszámú autó. Fotó: NAV
A jármű minden gyári üregét cigarettával tömték tele. Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a járőrök Hegyeshalomnál figyeltek fel a német rendszámú személyautóra. Mint írják, a kombi már a rutinszerű kopogtatásos módszernél megbukott az ellenőrzésen. A jármű oldalsó ajtajai, az ülések háttámlái, a sárvédők üregei, a tetőkárpit és még a hangfal is dohánytermékkel volt kitömve. A fiatal sofőr azt mondta, hogy a füstrudak nem hozzá tartoznak, de tudta, hogy az autóban vannak.

Az egyenruhások összesen 1 970 doboz cigarettát találtak a jármű rekeszeiben. 

A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták a pénzügyőrök. Fotó: NAV
A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták a pénzügyőrök. Fotó: NAV

A közel 4,5 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt kell felelnie, valamint több milliós bírságra is számíthat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában