Állatbarát suli

2024.04.24. 18:48

Ökoprogramokat szerveztek a kónyi iskola diákjainak

Örökös Ökoiskola és Állatbarát Iskola címekkel büszkélkedhet a Kónyi Deák Ferenc Általános Iskola. Az intézményben mindent meg is tesznek azért, hogy e megtisztelő címekre méltók legyenek.

Cs. Kovács Attila

Varga Ferenc az állatvilágról beszélt a tanulóknak. Fotó: Deák-iskola

Hetek óta a fenntarthatóság jegyében telnek a napok a Deákban, hiszen csatlakoztak a Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz. 

A témahét ugyan csak most kezdődött, de Kónyban már április elején Öko- és Állatbarát Napot tartottak. Ezen a diákok a természetben ismerkedtek meg például a vadállatokkal, növényekkel, gombákkal, a horgászattal, a halakkal, etetőanyagokkal. A Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársai, a helyi Tündértó Vadásztársaság részéről Varga Ferenc, Jorsits Tamás gombaszakellenőr, a vármegyei horgászegyesület elnöke, Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna voltak a segítségükre. 

A héten megrendezték a Föld napi programokat is és kihirdették az Ébredő természet fotópályázat eredményét. Szó volt a környezetszennyezés veszélyei- ről, a talajéletről, a beporzók védelméről, az újrahasznosításról, a levegőszennyezés következményeiről. A hét hátralévő napjaiban is hasonló témákkal foglalkoznak a kónyi gyerekek, ma délelőtt például csatlakoznak Áder János volt köztársasági elnök online tanórájához. 

A kónyi iskola programjainak főszervezői a természet- ismeret- és földrajztanárok, Énzsöly Bernadett és Jorsits- Tóth Alexandra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában