Rég várt pillanat

2024.04.24. 15:30

Május elején átadják az M6-os autópálya befejező szakaszát (videó)

Lezárult az M6-os autópálya befejező részének műszaki átadás-átvétele, a sztrádaszakaszt május első hetében adják át hivatalosan – tudta meg a Pécsi Újság.

MW

Így kezdődött az M6-os autópálya Bóly-Ivándárda (országhatár) közötti szakaszának építése Boly határában 2021-ben, a lentebb megosztott videóban pedig megtekintheti, hogy néz ki most a sztráda

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Dániel

A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, melynek befejező részeként a próbaüzem és a műszaki átadás-átvétel is lezárult – írja a Pécsi Újság, amely a szaktárcától azt is megtudta, hogy az  M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti szakaszának átadására várhatóan május első hetében kerül sor.

A sztráda új, Bólytól Villányig vezető részét ezt követően már használhatják az autósok, az onnan a horvát határig vezető szakaszt pedig akkor, ha horvátok is elérik a határt.

A 2x2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része – emlékeztet a pecsiujsag.hu.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában