Élményként élték meg

2024.04.30. 07:35

Színház-Nagy színpadon - A győri Richter Teremben lépett fel és hódította meg a közönséget a Bő-Art

Nagy színház színpadán, négyszázötven néző előtt lépett fel a hétvégén a bősárkányi Bő-Art Amatőr Színjátszó Társulat. Óriási élményként élték meg a szereplést a színházban, a győri Richter Terem színpadán.

Cs. Kovács Attila

Mérföldkőhöz érkezett a bősárkányi Bő-Art Amatőr Színjátszó Társulat története. Régóta készültek már arra, hogy nagy színház színpadán mutassanak be egy előadást és a régi álom most valóra vált. A győri Richter Terem fogadta hétvégén a társulatot és szinte minden jegy elkelt a produkcióra. Több mint négyszázan várták a bemutatót. Németh Fáni, a színészek vezetője újságolta el élményieket.

színház
Színház-Régi vágya vált valóra bősárkányi Bő-Art Amatőr Színjátszó Társulatnak. A győri Richter Teremben léptek fel. Fotó: Hancz Anita

- Ez volt az első alkalom, hogy ennyi ember előtt léptünk fel, az amatőr színjátszás szempontjából ez nagy dolog. Nagyon izgultunk, de ez csak a színpadra lépésig tartott. Sokat készültünk, próbáltunk és ez a tudat megnyugtató volt. Két új szereplőnk is volt, hiszen Hernicz Albert és Bagó Veronika most debütált a darabban. Mindketten teljesítették a feladatot, odatették magukat és javára váltak az előadásnak-fogalmazott Németh Fáni.

- Összességében nagy kihívásként éltük meg, hiszen jóval nagyobb színházban, színpadon,térben mozogtunk, mint amihez hozzászoktunk. Ezt a helyzetet még tanulnunk és szoknunk kell. Szerencsére a közönség szerette a Száll a kakukkot, úgy vettük észre. Mostani nézőink színházba járók, akik rendszeresen kapnak minőségi előadásokat. Bízom benne, hogy nem kellett csalódniuk bennünk sem. A visszajelzések szerint talán nem.

Sikeres színházi szereplés

Németh Fáni az olyan megjegyzésekre utalt, melyek megkérdőjelezik a bősárkányi Bő-Art "amatőrségét". "Ezek a hozzászólások megerősítenek bennünket és további munkára ösztönöznek"-jegyezte meg Németh Fáni. Kérdésünkre elmondta: legközelebb május 24-én mutatják be a Száll a kakukk fészkére című darabot a felújított kimlei Művelődési Házban. Szeptemberben Hajdúböszörményben lépnek fel egy ugyancsak nagy színházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában